15
May

Benjamin Button: “Herkes yaşlanırken ben gençleşiyorum”

Filmleri bu kadar seven biri olarak üzülerek söylemek istiyorum ki bu filmi yeni izleme fırsatı bulabildim. Böyle bir film için neden 3 yıl beklemişim ki ? :D

Benjamin 1. Dünya savaşı sonunda (1918 yılında) New Orleans’da doğmuştur. Doğum sırasında annesini kaybetmiş olan Benjamin’in diğer çocuklardan bir farkı vardır ama bunu kabullenemeyen babası çocuğunu bir huzur evinin merdivenlerine koyarak kaçar. Bebeği bir çift bulur. Biraz şaşırsalar da - ki şaşırmamak elde değil - 80 yaşındaki bir insanın fiziksel haliyle doğmuştur. Buna rağmen Queenie bebeğe bakmaya karar verir ve ismini Benjamin koyar.

Benjamin 4,5 yaşına geldiğinde ise huzur evinde kalan yaşlı bir kadının torunu ile tanışır. İlk görüşte her ne kadar torun dede olarak görünse de ikisi de aynı yaştadır. Beraber vakit geçirdikçe Daisy’den hoşlanmaya başlar.

12 yaşına geldiği zaman bir gemide çalışmaya başlar ve hayatında ilklerle geminin kaptanı sayesinde tanışır. 12 yaşında olmasına rağmen fiziksel olarak bunu göstermediği için ilk kez çocuk yaşta geneleve gitmiştir ve gene o yaşlarda ilk kez içkinin tadını almıştır. Yavaş yavaş evden kopmaya başlayan Benjamin gün geçtikçe gençleşmeye başlamaktadır.

Gemide çalışmaya başladığı için evinden ayrılan Benjamin yıllar sonra evine döner ve asıl hikayesi orada başlamaktadır. Aşık olup sevdiği kadınla birlikte yaşamaya başlar ve bir süre sonra ise kız çocuğu olur. Fakat hastalığı nedeniyle bebeğine bakamayacağını anladığı için evi terk eder. Git gide gençleşen ve hatta küçük bir çocuk görünümünü alan Benjamin hastalığı nedeniyle etrafındakileri tanımamaya başlar.

Son sahneye gelmeden önce yanınıza bir paket selpak almanızda yarar var çünkü göz yaşlarınıza hakim olamayabilirsiniz. Doğarken 80 yaşında bir adam gibi doğan Benjamin ölümünde ise yeni doğmuş bebek gibi sevdiği kadının kollarının arasında hayatını kaybeder.

Brad Pitt ve CateBlanchett’in başrollerinde yer aldığı Benjamin Button’un Tuhaf Hikayesi’nin yönetmenliğini ise bir çok başarılı yapımın yönetmenliğini yapan David Fincher yapmaktadır.

Fragman:




Bunları İncelediniz mi?

Kaybedenler Kulübü Film Kareleri
“Zincirlerimizden başka kaybedecek bir şeyimiz yok.”

Filmin başrollerinde Nejat İşler (Kaan), Yiğit Özşener (Mete), Ahu Türkpençe (Zeynep) gibi başarılı isimler yer alıyor. Kaan çeşitli kitapların basımını yapan yayınevi sahibidir. Mete’nin ise Kadıköy’de barı vardır. Mete’nin plak … Devamını oku..

Do-ga-ni-872444
“Mücadele etmemizin sebebi dünyayı değiştirmek değil, dünyanın bizi değiştirmesine izin vermemek için…” - Do-ga-ni

Geçenlerde ne izlesem diye düşünürken sitenin birinde bu filmle ilgili yorumlar yapıldığını gördüm ve listemin en başına attım filmi. Film hakkında okuduğum yazılar ve yorumlarda filmin, 2005 yılında Mujin’de işitme … Devamını oku..

“Herkes hayatını bir şekilde kazanmak zorundadır, kendisini satarak da olsa…” - Sound of Noise

2001 yılında çekilen ve birçok ödül alan “Music For One Apartment And Six Drummers” kısa filmi aynı ekiple birlikte tam 10 yıl sonra beyazperde karşısında izleyici ile buluşur. Filmi izledikten … Devamını oku..

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress