Bulunduğunuz Kategori: Spor

4
Oca

“Akıllı bir adam arkadaşlarından çok düşmanlarından bir şeyler öğrenir.” - Rush

Fragmanları çıktığı anda takip listemin üst sıralarında kendine yer bulmuştu ve merakla vizyona girmesini bekliyordum ki nereden bileyim ki bulunduğum şehre gelmeyeceğini? Hal böyle olunca mecbur beklemek zorunda kalıyorsunuz ve birçok şehirde gösterime girmemiş sanırım film. Twitter’dan gözlemlediğim o. :)

Biyografi filmleri ayrı bir bilgimi çekiyor ve filmi izledikten sonra beklentimden kat kat daha iyi bir yapım olduğunu görmüş oldum. :) Senaryosu, oyuncuları, müzikleri bir yana.. Kendinizi bir an o pistte hissediyorsunuz, o hızı sanki siz yapıyormuşsunuz gibi kendinizi kaptırıyorsunuz filme ve durum böyle olunca daha fazla etkisi altına alıyor sizi. :)

1970 yıllarında Formula 3 ile başlayan Niki Lauda ve James Hunt rekabetinin Formula 1 dünya şampiyonası yarışlarına kadar uzanan sürecini konu ediniyor.

17
Tem

“Hayatınız boyunca oynadığınız oyun hakkında bilmediğiniz onca şey olması inanılmaz.”- Moneyball (2011)

Brad Pitt sosuna batırılmış bir Benneth Miller filmi: Moneyball

Film ilk bakışta sıradan bir takımın başarı öyküsü olarak görülebilir. Ama bu film sonu büyük başarılarla biten klasik ‘’Amerikan rüyası’’ tadında bir film değil. Yani kısmen değil.
Yıl 2001…

MLB takımlarından Oakland Athletics’in başında genel müdür olarak Billy Beane durmaktadır.
Takımın henüz kayda değer bir başarısı yoktur. Bir yandan elindeki yıldız oyuncuları büyük takımlara kaptırmakta bir yandan da ekonomik sorunlarla boğuşmakta olan bir takımdır. Billy Beane ise bu takımı sil baştan kurmaya ve ayakta tutmaya kararlıdır. Her ne kadar buna kimse inanmasa da Beane, oldukça kararlıdır ve takıma sihirli bir el değmişçesine yavaş yavaş takım yükselmektedir. Başta buna kimse inanmasa da zamanla olacaklar Billy Beane’i haklı çıkarır.

25
Ara

“Bırak da ringe çıkayım; hiç değilse bana kimin vurduğunu bilirim. ” - Cinderella Man

Filme çok uzun zaman önce denk gelmiş ve isminden dolayı olsa gerek hiç oyuncularına dahi bakmadan es geçmişim. Bugün ne izlesem diye düşünürken bu filme denk geldim. Birkaç yorum okuduktan sonra ve başrolünde oynadığını görünce vakit kaybetmeden izlemeye koyuldum. Biyografi filmleri hep dikkatimi çekmiştir. Fakat bu film daha bir güzel olmuş. Russell‘in oyunculuğundan mı yoksa konunun ilgi çekiciliğinden mi bilmiyorum ama kesinlikle izlenilmesi gereken bir film ortaya çıkmış.

1928 yılında şampiyonluğa doğru giden James J. Braddock‘u nakavt eden biri henüz olmamıştır ve kariyerinde gitgide yükselmeye başladıktan kısa bir süre sonra aldığı bir yenilgi sonrası yavaş yavaş kariyerinde çöküş yaşamıştır. 1929 yılında ABD dahil birçok ülkede yaşanan ekonomik kriz sonucunda işsizlik ve açlık her geçen gün artmaktadır. Braddock, ailesine bakabilmek için her gün iş almak için koşturuyor. Bazende antrenörü tarafından ayarlanan boks maçlarına çıkıyor. Fakat omuzlarındaki yükün artması ile formunu hepten kaybetmiş hatta lisansını da elinden almışlardır.

8
Eyl

Tanımadığın şeytan, tanıdığın şeytandan iyidir. - Warrior

Bugüne kadar izlediğim en iyi dövüş filmi desem sanırım abartmış olmam. Bu filmi sakın diğer dövüş filmleri ile karıştırmayın. Diğerinden ayıran en büyük özelliği ise başrolleri paylaşan iki kardeş olması ve sizi her saniyede filmin içine alması sanırım. Bu bir uyarıdır! Filmi izlerken gözlerinizin dolması ve bir anda bağırarak sevinmeniz kaçınılmaz bir sondur kendinizi sıkmayın ve filmin akışına bırakın.. :))

Şunu söyleyerek konuya geçiş yapmak istiyorum Warrior, dövüş filmi olmasına rağmen dövüşü ikinci plana atarak aile kavramını da ön plana alması ile türündeki diğer filmlerden farklılık yaratmış. Geçmişte yaptığı hatalardan dolayı ailesinin parçalanmasına sebep olan bir baba, kardeşini ve annesini yalnız bırakan bir abi. Annesinin hastalığında ise tüm yükü tek başına yüklenen bir kardeş.. Her ne kadar birbirlerine kızgın olsalar da iki kardeşinin iki ortak yönü var. Biri babalarına duydukları kızgınlık, diğeri ise dövüş.

14 yıl sonra babasının karşısına Tom’u getiren şey ise askerlik döneminde vermiş olduğu sözdür. Babasına ne kadar kızgınlık ve kin beslemiş olasada sözünü yerine getirebilmesi için ihtiyacı olan tek şeydir.

© Copyright 2010-2016 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress