Bulunduğunuz Kategori: Sinema Haberleri

21
Eyl

FİLMEKİMİ’NDE NELER İZLEYECEĞİZ?

Bu yıl Vodafone Freezone sponsorluğunda 13. Kez Düzenlenecek olan Filmekimi yine iddialı, dopdolu bir programla geliyor. Prömiyerini Sundance, Cannes, Venedik ve Toronto Film Festivallerinde yapan 40’dan fazla film vizyondan önce seyirciyle Filmekimi’nde buluşacak.

24
May

67. Cannes Film Festivali Altın Palmiye Ödülü “Kış Uykusu” filminin..

Boa3zrNCIAA58_7

Festival başladığı zaman herkes bir heyecanla twitter üzerinden link arayışına geçti. Tabii ki böyle bir ödül gecesini hiçbir televizyon kanalı canlı olarak yayınlamadı. Fransızca’da olsa bir şekilde anlık olarak festivali takip ettik ve 32 yıl sonra ülkemize gelecek olacak Altın Palmiye’ye şahit olduk. :)) Uzun zamandır Twitter ana sayfasını bu denli hareketli ve heyecanlı görmemiştim. Sanırım son zamanlarda yaşadığımız ve aldığımız en güzel haber Nuri Bilge Ceylan’ın Kış Uykusu filmi ile ülkemize 2. (1982 yılında Yılmaz Güney “Yol” filmi ile ilk Altın Palmiye ödülünü almıştı.) olarak getirdiği Altın Palmiye ödülüydü.

3
Mar

86. OSCAR ÖDÜL TÖRENİ

Oscar ödül törenleri bu yıl 86. kez, Ellen Degeneres’in renkli ve hatta birçok açıdan Oscar törenleri arasında unutulmazlar arasına girecek olan sunumuyla düzenlendi.
Gecede genel olarak sürprizlere yer yoktu, tahmin edilenlere gitti ödüller diyebiliriz. Geceyi domine eden film aldığı 10 adaylıktan 7’sini oscar’a çevirmeyi başaran Gravity oldu. En iyi kurgu, en iyi yönetmen, en iyi görsel efekt gibi önemli dallar dahil olmak üzere 7 dalın galibi Cuaron’un filmi oldu.

17
Oca

86. OSCAR ÖDÜL TÖRENİ ADAYLARI

Ellen Degeneres’in sunumuyla bu yıl 2 martta düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak olan 86. Oscar ödülleri adayları 16 Ocak Türkiye saatiyle 15.40’da açıklandı.
Adayların açıklanmasının ardından her yıl olduğu gibi bu yıl da eleştirilen adaylıklar, adaylar arasında yer almamasına içerlenen filmler, oyuncular eksik olmadı.

13
Oca

71. KEZ ALTIN KÜRE

Aday bazı filmleri izleyememiş olmamdan dolayı tören boyunca ”Şu filmi de Oscar öncesi izlesem iyi olacak” diye not düştüğüm, genel itibariyle tarafsız düşüncelerle izlediğim bir tören oldu 71. HFPA Golden Golden ödül töreni.

Drama dalında en iyi erkek oyuncu ve en iyi yardımcı erkek oyuncu dallarında kimseye söz bırakmayan Dallas Buyers Club, Müzikal/Komedi dalında en iyi film, en iyi kadın oyuncu ve en iyi yardımcı kadın oyuncu dallarında ödülün sahibi olan American Hustle, Müzikal/Komedi dalında en iyi erkek oyuncu dalında aldığı tek ödülle geceyi kapatan The Wolf of Wall Street henüz izlemediğim, yakın zamanda mutlaka izlenecekler listesinde en başta yer alan filmler oldu.

© Copyright 2010-2015 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress