1
May

“İyi bir komplo kesinlikle ispatlanamaz. İspatlanırsa hata yapmışlardır.” - Komplo Teorisi

Televizyonda en çok gösterilen film olarak sıkça adından söz ettiriyor “Komplo Teorisi“. Birçok kez rastlamama rağmen, televizyondan film seyretmeyi sevmediğim için hep es geçmiştim. Geçen gün Mel Gibson’un oynadığı filmlere baktığım zaman rastlamıştım ve seyredilecekler arasına eklemiştim. Yıl 1997.. Mel Gibson’un oyunculuğu gene kendine hayran bıraktırıyor. Hatta şunu söylemek sanırım yanlış olmaz filmi güzelleştiren senaryodan çok, oyuncuların performansı olsa gerek. Özellikle Mel Gibson ve Julie Roberts birbirini ne güzel tamamlamışlar.

Jerry, kendi kafasında oluşturduğu komplo teorileri olan bir taksicidir. O teorilerini müşterilerine anlattığı zaman çoğu zaman deli muamelesi görüyor. Gerçi pekte normal sayılmaz fakat anlattığı şeylerin ilerleyen günlerde doğru olduğunu görünce insan şaşırmıyor değil. :)) Gördüğü, şahit olduğu her şeyden şüphelenen birisinin evi nasıldır sizce? Buzdolabına kilit vuracak kadar şüphecidir. Haliyle böyle bir insanın anlattıklarına da insanlar pek inanamıyor. Tüm teorilerini aşık olduğu kadına (Alice) anlatır fakat diğerleri gibi o da kendisine inanmaz ve deli gözüyle bakar.

Bunlara kulak asmayarak her fırsatta kendisini uyarır ve Jerry’nin hastanede başı derde girince teorilerin doğruluğu konusunda şüpheye düşmüştür sonunda. Jerry’nin peşindeki kişilerinin ciddiyetini görünce, olayları araştırmaya başlar ve hiç beklemediği şeylerle karşılaşır. Gerçeklerin ortaya çıkmasıyla ikisininde hayatı tehlikededir. Acaba bu olaydan sağlam bir şekilde kurtulabilecekler mi?

Filmde hiç şüphesiz en ilginç olay detay ise Jerry’nin baştaki sahnelerin birinde Türkiye’de olacak deprem hakkında detayları Alice ile paylaşması. Depremden tam 2 yıl önce çekilen bir filmde böyle bir sahnenin olması haliyle insanı şaşırtıyor. :)) Filmde Jerry’nin içerisinde ruh halini Mel Gibson o kadar güzel yansıtmış ki o üzüldüğü an bir tuhaf oluyorsunuz ister istemez. İzlemeyenler için kesinlikle tavsiyedir.




Bunları İncelediniz mi?

lostboyskiefersutherlan
1987 yapımı vampir filmi “The Lost Boys”

Normalde günümüzde çekilen vampir filmlerini bile pek sevmezken biraz değişiklik olsun dedim ve 87 yapımı “Kayıp Gençler” filmini seyretmeye başladım. Fakat şunu en başta belirtmek gerekiyor ki filmin 87 yapımı … Devamını oku..

NAOMI WATTS and TOM HOLLAND star in THE IMPOSSIBLE
“Ben cesur biriyimdir ama korkuyorum anne.” - The Impossible

26 Aralık 2004… Endonezya’da meydana gelen tsunami felaketi. Saniyeler içinde yüksekliği 30 metreye kadar ulaşan tsunami felaketi 14 ülkeyi etkilemiş ve 230 binden fazla insan bu felakette yaşamını kaybetmiştir. Kimimiz … Devamını oku..

71780_gal
“Bu ayı çok ballı.” - Ayı Yogi 2010

Birazda animasyonlardan yazalım dedim ve son dönemde en gözde animasyon olan Yogi Bear, Türkçe adıyla Ayı Yogi’yi kaleme alıyorum. Normalde hepimizin çocukluğunun unutulmaz karakterlerinden biridir Yogi. Haylaz, şapşal, piknik sepeti … Devamını oku..

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress