14
Şub

“Mücadele etmemizin sebebi dünyayı değiştirmek değil, dünyanın bizi değiştirmesine izin vermemek için…” - Do-ga-ni

Geçenlerde ne izlesem diye düşünürken sitenin birinde bu filmle ilgili yorumlar yapıldığını gördüm ve listemin en başına attım filmi. Film hakkında okuduğum yazılar ve yorumlarda filmin, 2005 yılında Mujin’de işitme engelliler okulunda yaşanan bir olayı aktardığını öğrendim. Ağır bir dram içeriyor herkesin izlememesi tavsiye edilir.

2005 yılında Seul’dan Mujin’e işitme engellileri okuluna gelen bir öğretmenin öğrencilerle kaynaşmaya çalıştığı sırada ters tepkiler alınca bu durumdan başta şüphelenmişti ama okulda öğrencilerin durumunu konuştuğu bir hoca bunun normal olduğunu söyleyince başından savmıştı bu düşünceyi. Fakat bir akşam okulda duyulan bir çığlık sesi ile her şeyi öğrenmişti. Bazı öğrenciler, okul müdürü ve çalışanlar tarafından cinsel istismara uğramışlardır. Bu olay ortaya çıkınca gerekli yerlere şikayetler yapılmıştır ama her kurum olayın üstünü sanki kapatırcasına davanın üzerinde durmamıştır.

Normal bir insan bu tür olaylara nasıl seyirci kalabiliyor gerçekten anlamak çok zor. Bu tür sorularla zaten film boyunca boğuşuyorsunuz. Bu olaylara sessiz kalan kişi ve kurumların davranışlarından geri adım atmayarak bu olayı mahkemeye taşıyarak olayda suçlu müdür ve çalışanlara dava açılıyor. Öğretmenin güvendiği adalet sistemi kimin yanında olacak? Gücü olan kişilerin mi? Yoksa saldırıya uğrayan küçücük çocukların yanında mı?

“Mücadele etmemizin sebebi dünyayı değiştirmek değil, dünyanın bizi değiştirmesine izin vermemek için…”

Filmin en sonunda şöyle bir yazı geliyor ekrana “Günümüzde saldırganların bazıları okuldaki görevlerine geri döndü…” Bu konu ile ilgili tam detay bulamasamda bir blog sitesinde yapılan bir yorumda bu film sayesinde davanın tekrar görülmeye başlandığını ve suçlulardan bazılarınında hapis cezası aldığı yazıyordu. Umarım yazılan doğrudur da geçte olsa adalet bu sefer hak edilen cezayı kesmiştir…

Başlarda pek Kore filmlerine ısınamamış olsamda her izlediğim yeni bir filmden sonra Kore yapımlarını daha çok takip etmeye başladım. Güzel yapımları varmış adamların. Dramı çok iyi yansıtabiliyorlar izleyiciye. Eğer ki Kore yapımı film öneriniz varsa yorum kısmından paylaşabilirsiniz.. :))





Bunları İncelediniz mi?

paradiso
“Arkadaşlarımı görünüşlerine, düşmanlarımı zekalarına göre seçerim. Sen benim arkadaşım olmak için fazla akıllısın.”

Gene film izlemeyeli baya zaman geçmişti ve ne izlesem diye düşünürken Twitter’dan “Nuovo Cinema Paradiso” önerisi gelince son günlerde eski filmlere merakım arttığı için başka bir film bakmadan seyretmeye koyuldum. … Devamını oku..

Can Dostum - The Intouchables
Farklı yaşamların ortak noktası: Dostluk.. - Can Dostum

Fragmanını izlediğim zaman kesinlikle bu filmi izlemeliyim dediğim nadir filmlerden bir tanesi oldu benim için. Ayrıca bu film gerçek bir hikayeyi anlatıyor belki de bu yüzden daha çok etkileyici. Fransız … Devamını oku..

49555_gal
Benjamin Button: “Herkes yaşlanırken ben gençleşiyorum”

Filmleri bu kadar seven biri olarak üzülerek söylemek istiyorum ki bu filmi yeni izleme fırsatı bulabildim. Böyle bir film için neden 3 yıl beklemişim ki ? :D Benjamin 1. Dünya … Devamını oku..

© Copyright 2010-2016 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress