Bulunduğunuz Kategori: Casusluk

31
Eki

Her problem gizli bir fırsattır. - Ocean’s Twelve

Merhaba arkadaşlar.. Bir önceki yazımda serinin ilk filmi olan Ocean’s Eleven yorumlamıştım ve 3 filmden oluştuğunu belirtmiştim. Dün serinin ikinci filmi izledim kadrosunda bir eksilme olmaması hoşuma gitti açıkçası nedendir bilmiyorum ama ekibin 2 önemli adamı hariç gerisi değişir diye düşünmüştüm ama ekip tam kadro maceraya devam ediyor ki ayrıca Bruce Wills’te kısa bir rol ile kadroya dahil oluyor.

İlk filmde 160 milyon dolarlık vurgun yapan ekibimizin bu kez başı belada. Las Vegas’ın en güvenli kumarhanelerinin sahibi olan Benedict, kendisinden çalışan 160 milyon doları faizi ile birlikte geri almaya niyetlidir. Fakat şöyle bir sorun var ki kişi başına düşen 17 milyon dolarlık kısmın bir çoğu harcanmış ve elde kalan para çok az bir miktar. Durum böyle olunca ekibimiz yeni bir iş için toplanıp, yeni bir vurgun yapıp parayı denkleştirmeleri gerekiyor yoksa başları çok ciddi bir belaya girecek. Ama hesaba katmadıkları şey ise peşlerinde sadece Benedict değildir.

28
Tem

Başladığım yere geri dönmek hiç bu kadar karmaşık ve zor olmamıştı…

BAŞLANGIÇ…

Filme geçmeden önce şunu hatırlatalım, filmi çok dikkatli izlemezseniz eğer ne izlediğinizi anlamazsınız ve çünkü çoğu zaman kafanızı bir hayli karıştıracak bu film :)

Baş kahramanımızın adı Cobb. Cobb karısını yani Mall’ı öldürmek suçundan aranıyor, bu yüzden çocuklarının yanına dönmesi mümkün değil. Ama onun için bir şans var. En iyi yapabildiği işi yapması gerekiyor fakat bu defa biraz karışık olacak işler. Cobb insanların rüyalarına girer gizli bilgileri çalar, bilinçaltındakileri çözer. Kısaca o bir beyin hırsızı. Ama bu defa görev çok farklı birinin beynine girip bilinçaltına bir fikir yerleştirmesi gerekiyor. Bu iş onun için çok önemli, başardığı taktirde çocuklarının yanına geri dönebilecek onların yüzünü tekrar görebilecek. Bu yüzden sağlam bir plana ve ekip arkadaşlarına ihtiyacı ihtiyacı vardır. Arkadaşı Arthur ile birlikte sıkı bir ekip hazırladılar. Ve macera başladı… Kendilerini akılalmaz bi aksiyonun içinde bulurlar. Her şey planlıydı fakat bu işte turistlere yer yok…

21
Tem

“Hangisi daha kötü olurdu; bir canavar olarak yaşamak mı, yoksa bir insan olarak ölmek mi? ” - Zindan Adası

Teddy Daniels, yakışıklı, karizmatik, oldukça zeki bir polistir. Arkadaşıyla birlikte inanılmaz karışık olayların döndüğü bir adadaki akıl hastanesine, çocuklarını boğarak öldüren! bir katilin esrarengiz şekilde kayboluşunu araştırmak üzere gelirler. Yalnız değildir yanında arkadaşı Chuck vardır ama nereye kadar?

Bu filmi izlerken hiç sıkılmadım film başladığı anda macera da başlamıştı, daha filmin başında bir gizem hakim oluyor ve filmde neler olacağını merakla beklerken olayların bi anda nasıl sarpa sardığını bizzat filmin içine kendinizi kaptırıp adeta yaşayacaksınız. Ayrıca bir uyarı da yapalım. Filmi seyrederken başka bir şey ile ilgilenmemeniz sizin yaranıza olur. Çünkü film bittikten sonra “Bu da neydi şimdi, ne oldu?” gibi soruların cevabını aramaya başlayabilirsiniz.

20
Ağu

“Siz sırrı çözmek değil, kandırılmak istiyorsunuz.”

“Siz sırrı çözmek değil, kandırılmak istiyorsunuz.”

2006 ABD yapımı olan, Christopher Nolan imzalı bu filmde, Christian Bale, Hugh Jackman, Scarlett Johansson, Michael Caine, Andy Serkis, Rebecca Hall, gibi dünyaca tanınmış isimler bir arada.

Victoria Devri’nde iki sihirbaz

Bu fantastik, bir o kadar da gizemli hikayede, iki sihirbazın, birbirlerine karşı hakimiyet kurma çabalarını görüyoruz. Bu iki ihtişamlı adamın, cüreti tutkuya, şovmenliği bilime ve hırsı dostluğa kırdırmalarının sonuçları tehlikeli, ölümcül ve hileli oluyor.

Hikaye, yüzyılın başında Londra’da başlıyor. Sihirbazların, oldukça prestijli oldukları bir zamanda, iki yakın arkadaş, birlikte yola çıkarlar. Robert Angier, sahneyi çok iyi kullanan ve şovunu çok iyi sergileyen bir sihirbazdır.

3
Tem

“Neden bütün iyi alettler deception’lar da?”

İlk olarak oyuncak haliyle karşımıza çıktılar, daha sonra çizgi filmleri ile büyük hayran kitlesi yakaladılar. Kimlerden bahsettiğimi biliyorsunuz. Transformers’lar…

Tüm bu çeşitliliğin içine Michael Bay birde sinema projesini kattığında çoğu kişi heyecana kapılmıştı. Yılların fenomen çizgi filmi Transformers beyaz perdede boy gösterecekti. Tüm bu bekleyişin ardından Michael Bay zor olanı başardı ve Autobot’lar ile Decepticon’ların savaşını seyirciyle buluşturdu. İlk filmin gişe hasılatı ve bekleneni vermesi ikinci filminde kapısını açmış oldu. 2009 yılında sinemaseverler ile buluşan Transformer: Yenilenlerin İntikamı, gişede hatrı sayılır bir hasılat elde ederek ilk filmin üstüne çıkmayı başardı. Artık Transformers serisinin beyazperdeye ait bir kuşkusu kalmamış oldu ve serinin devam filminin çekileceği duyuruldu. Şimdi ise sinemaya geri dönen seri, Transformers: Ayın Karanlık Yüzü ile devam ediyor. Bu devam filminde Amerika’nın o meşhur Ay’a insan gönderme projesinin arkasında yatan nedenleri öğrenmiş olacağız.

© Copyright 2010-2016 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress