Bulunduğunuz Kategori: Romantik

25
Nis

“Elinden geleni yapmalısın, çok çabalamalısın ve bunu yapıp pozitif kalabilirsen bir umut ışığı bulabilirsin..” - Silver Linings Playbook

Neden ben hep izlemek istediğim filmleri o an değilde günler, haftalar ve hatta aylar sonra izliyorum bilmiyorum. Gene uzun zaman ertelediğim filmi yeni izleyebildim. :) Oscar ödülleri töreninde adından sıkça bahsediliyordu.Filmle ilgili bir kesim çok çok iyi derken, bir diğer kesim ise vasatı olarak nitelendiriyor filmi. Baş rollerde Bradley Cooper, Jennifer Lawrence ve Robert De Niro‘nun olması sanırım beklentiyi çok fazla artırdı ve beklenileni alamadı izleyici. Filmi çok fazla beklentiye girmeden izlediğiniz taktirde beğeneceğinizi düşünüyorum.

Başarılı bir tarih öğretmeni, çok sevdiği eşinin kendisini aldattığını gözleriyle gördükten sonra psikolojik sorunları ortaya çıkmıştır. Eşinin birlikte olduğu kişiyi (hocasını) öldüresiye dövmüştür ve hastalığının ortaya çıkmasıyla 8 ay gibi bir süreliğine hastanede tedavi altına alınmıştır.

20
Kas

Bazen kuralları çiğnemek güzeldir. - Step Up 4

Önceki filmlerde ki gibi gene bir grup genç hayatını dansa adamış ve bununla geçimini sağlamak için çalışmalar yapmaktadırlar. Tam herşey bitmişken bir dans yarışması düzenlenir. Diğer yarışmalardan farkı youtube üzerinden düzenleniyor olması. 10 milyon izleyici sayısına ulaşan ilk kanal 100.000$ kazanacaktır. Bu onlar için tek fırsattır ve kendilerini farkettirmek için sokaklara çıkmışlardır.

MOB’un en büyük özelliği ise kurallara meydan okuyarak ilgi çekmeye çalışmaktadır. Kimi zaman trafiği kapatarak danslarını sergilerken, kimi zamanda sanat galerisine sızarak orada dans etmektedirler. Tabii her gösteri için detaylı bir çalışma yapılmaktadır. Herkes yarışmaya bu kadar odaklanmışken hiç beklemeyecekleri bir olay gerçekleşir ve mahallerinin yıkılacağını öğrenirler.

23
Eyl

Yıldızlar geçidi.. - Dikkat Bebek Var.

Film izlemeye karar veririz fakat o film seçme aşaması varya.. Soğutuyor resmen beni filmlerden çoğu kez :D Gene, bugün ne izlesem diye düşündüm ve tesadüfen bu filmle karşılaştım. Bu aralar pek komedi izlemiyorum ama kadrodaki oyuncuların (Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Anna Kendrick, Chace Crawford) etkisine kapılıp izlemeye karar verdim.

İzlemesine izledim ama.. Nedense pek hoşuma gitmedi. Bu son yıllarda birbirinden başarılı oyuncuları tek filmde toplamak moda oldu zaten. Oyuncuların büyüsüne kapılıp filmi çok merak ediyorsunuz hatta vizyona girmesini bile bekliyorsunuz. Fakat sıradan bir senaryo ile karşımıza geldiklerinde koca bir hayal kırıklığı yaşıyorsunuz. Neyse efendim filme dönelim biz :) Filmimizin konusu; çocuk sahibi olmak isteyen ünlülerin eğlenceli hayatını bizlere yansıtmış. Henüz buna hazır olmayan baba adaylarının hikayeleri ve maceraları ise ayrı bir keyifli olmuş. Hatta filmde en keyif aldığım sahneler onlar oldu genelde.

3
Eyl

Umut korkudan güçlü tek duygudur. - Açlık Oyunları

Bugüne kadar sitede yorumladığım filmler hep hoşuma gidenler olmuştu. Sanırım bu ilk olumsuz yorumum olacak o yüzden çok heyecanlıyım :p Öncelikle şunu açıkça belirtmek istiyorum ki eğer ki Açlık Oyunları serisini okumuş biriyseniz bu filmi izlemek için çok acele etmeseniz de olur.

İlk kitabı okurken kafanızda karakterler canlanıyor, olayları gözlerinizin önüne getiriyorsunuz ve böyle kaliteli bir serinin de beyaz perdeye aktarılmış halinden çıtayı haliyle fazla yükselterek beklemeye koyuluyorsunuz. Çok fazla kitap okumayan biri olarak Açlık Oyunları serisini başladıktan kısa sürede bitirmiş ve diğer okuyucuları gibi filminin çıkmasını merakla beklemiştim. Film çıktıktan kısa bir süre yorumları inceledim ve bir çok olumsuz yorumla karşılaştım. Bu sebeple filmi izlemeyi erteledim devamlı ta ki dün geceye kadar.

Kitabı okuyan biri olduğum için film başladığı andan itibaren karakterlere odaklandım ve benim kafamda canlandırdığım Katniss, Rue, Gale, Prim ve Peeta ile alakası olmayan (olması saçma olurdu zaten :D) kişilerle karşılaşınca biraz afalladım doğrusu fakat filmin ilerleyen dakikalarında benimsiyorsunuz.

31
Tem

“Onun gözünde sıradan bir adam ve sıradan biri gibi de onu kazanmak istiyorum. .” - Ghajini

Çok uzun süredir listemde olan fakat izlemeye fırsat bulamadığım Bollywood‘un en önemli oyuncularından biri olan Aamir Khan‘ın gene harikalar yarattığı Ghajini filmini anca bugün seyredebildim. Hatta şimdi bitti ve taze taze başlıyorum yazmaya :D

Öncelikle şunu belirteyim; filmin senaryosu Memento ile bir çok benzerlik taşıyor. Fakat konu Memento’da daha ağır ilerlerken Ghajini’de konuyu ve duyguyu çok iyi yansıtmışlar. Sakın olaki alıntılar, benzer sahneler var diye filmi kapatmayın.

Ghajini‘de gene diğer Bollywood yapımları gibi uzun fakat zamanın nasıl geçtiğini anlamadığınız filmlerden bir tanesi. Aslında filmin kaçıncı dakikasında olduğunuzu merak ettiğiniz kısımlar genelde bir anda şarkılar söyleyip dans etmeye başladıkları sahneler oluyor. Şahsen ben, bu sahnelerde bazen ileri sardım :D

© Copyright 2010-2016 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress