Bulunduğunuz Kategori: Yabancı Sinema Oyuncuları

19
Tem

Jason Statham Kimdir Hayatı ve Filmleri

Jason Statham’ı belki de pek çoğumuz Frank Martin olarak biliyoruz. Taşıyıcı filmi ile büyük-küçük, yerli-yabancı pek çok kişinin hayatında belirli bir yer edinen Jason Statham, İngiltere’nin Londra kentinde küçük bir kasaba olan Lewisham’da hayata gözlerini açmıştır. Ailesinin ikinci çocuğu olan Jason Statham, anne ve babası gibi ilk olarak sokak tiyatrosu ile tanıştı. Aile geleneği olaran sokak tiyatrosuna ilgi duyan Stathamlar, hem eğlenmekte hem de belirli konular hakkında fikir edinerek hayatlarını dolu dolu yaşadı.

Jason Statham, spor için dünyaya geldiğini sürekli vurgulamakta idi. Bunu da sürekli spor dallarının hemen hemen hepsi ile ilgilenerek göstermiştir. Pek çok spor dalını uygulasa da uzmanlaştığı dal dalış sporudur.

Jason Statham’ın sinema perdelerine gelmesini sağlayan kişi olarakta sürekli olarak spor hocası görülmektedir. Aksiyon filmlerinin bir numaralı yıldızları arasında yer alan Jason Statham, başarılı kariyerini spor sayesinde olgunlaştırdığı vücudu ve karizmasına bağlamakta. Jason Statham’ın özel hayatı ise oldukça sabit. 7 yıllık bir ilişki içinde oldukları Kelly Brook ile oldukça mutlu olduğunu sürekli belirten Statham aynı zamanda 6 yıllık manken idi.

11
Tem

Tom Hanks Kimdir ?

Asıl adı Thomas Jeffrey Hanks ’tir. 9 Temmuz 1956 ‘da Kaliforniya / ABD ‘de dünyaya geldi. Babası ingiliz Mefford Hanks ve hastane yöneticisi annesi Janet Marilyn Frager ’ın 4 çocuğundan biriydi. Kardeşleri Sandra, Jim ve Lawrence ile birlikte, anneleri ve babalarının ayrılması üzerine parçalanmak zorunda kaldı. Sandra, Lawrence ve Tom babalarıyla, Jim ise anneleriyle yaşamaya başladı.

Üvey annelerinin de 5 çocuğu olduğundan kalabalık bir ailede büyümek onun için alışması gereken bir koşul olmuştu. Babası bu evliliğinden de 2 yıl sonra boşandı.

Okul hayatında utangaç ve sessiz biri olan Tom, okul tiyatrosunda eğitim almaya başladı. Tiyatro öğrenimi gördüğü yıllarda, Cleveland’da, bir tiyatro festivalinin yöneticisiyle tanıştı. Yöneticinin teklifi üzerine Hanks, festivalde stayerlik yapmaya başladı. Böylece tam 3 yıl boyunca set dizaynından sahne yönetmenliğine kadar herşeyi öğrendi. Bu sırada Shakespeare’in Two Gentlemen of Verona oyununda sergilediği performansla Cleveland Eleştirmenler Ödülü’nü aldı.

Hanks’in Hollywood’ta yıldızını parlatan film 1988 yapımı olan “Big” oldu. Ancak ardından gelen “Turner and Hooch” (1989), başarısız oldu. Bundan sonra çektiği filmlerde aynı başarısızlığı devam ettirdi.

7
Haz

Liam Neeson Kimdir?

Gerçek adı William John “Liam” Neeson olan aktör, 7 Haziran 1952’de Kuzey İrlanda’da doğdu. Akademi ve oscar ödüllerine aday gösterildi. Sinema seyircisi onu Star Wars (Yıldız Savaşları) ‘daki Jedi Qui-Gon Jin olarak bağrına bastı. Nazi soykırımını konu alan 1993 yapımı Shindler’in Listesi ile en iyi erkek oyuncu dalında oscara aday oldu.

Neeson, ünlü aktirist Natasha Richardson ile evli ve iki oğlu var. Sinemaya atılmadan önce kamyon şöförlüğü ve mimar asistanlığı yaptı. İlk filmi Excalibur ile beyazperdede de boy göstermeye başlamış oldu.

5
Haz

Johnny Depp Kimdir?

Gerçek adı John Christopher Depp olan aktör 1963 Kentuchy, ABD doğumludur . Anne ve babası ayrıldıktan sonra müziğe olan ilgisini artıran Depp, The Kids adlı müzik grubunda gitarist olarak çalmaya başladı. Grubun basçısının kardeşi olan Lori Anne Alison ile 24 Aralık 1983 te evlendi. Eşinin yardımıyla tanıştığı Nicolas Cage, ona A Nightmare On Elm Street ( Elm Sokağı Kabusu) ‘te rol alma şansını sundu. 7 Mart 1986 da Alison’dan boşandı. 14 Haziran 2008 de Wanessa Paradis ile evlendi. Ailesi ile birlikte Sait-Tropez, Fransa’da hayatını sürdürmektedir. Lily Rose Melody ve Jack adında 2 çocuğu vardır. Tim Burto’un gözdesi ve vazgeçilmezi olan Depp, Burton ile birlikte 6 filmde yer aldı.

© Copyright 2010-2015 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress