29
Haz

“Hep birlikte yarına gidelim..” – The Croods

Animasyon filmi dendiği zaman yaş sınırı, konusu veya metrajı ne olursa olsun izlemem gereken bir sinema/film türüdür diyebilirim. Ve son zamanlar da izlediğim animasyonlar arasın da kendine “en iyi 5 animasyon filmi” kategorisin de yer edecek “The Croods” filmini izlemenizi tavsiye ederim. Filmin başrol oyuncularının seslendirmeleri Nicolas Cage ve Emma Stone tarafından yapılmış 98dk’lık her yaştan izleyiciye hitap eden bir film olduğunu çok rahat söyleyebilirim.

Film Dünya’nın ilk çağlarını, daha kıtaların yeni oluşmaya başladığı zaman ki mağara adam ailesi olan Crood’ları anlatıyor. Crood ailesi otoriter ve güçlü aile reisi olan baba Grug (Nicolas Cage) tarafından uzun süredir korunmakta ve hayatta kalmaktadır. Diğer komşuları mamut tarafından ezilmiş, dev sivri sinek tarafından adeta çöp şiş gibi sokulmuş ve nezleden ölmüşlerdir Crood ailesi için her “yeni şey“ kötüdür. Hayatlarını bir mağara da sürdüren Crood’lar 3-5 gün de bir acıktıkları zaman dışarı çıkar ve avlanırlar ki bu avlanma süreci de çok eğlenceli diyebilirim. Fakat alienin bu durumundan rahatsız olan tek kişi Grug’un büyük kızı Eep (Emma Stone). Saklanmak yerine dışarıda olmayı, öğrenmeyi ve keşfetmeyi tercih ediyor. Güneşe dokunabilmek için sürekli yukarılara tırmanıyor ki güneş batımı da Crood ailesi için tek bir şey ifade ediyor mağaraya koşma vakti. Mağarada uyurlarken dışarıdan gelen ışık Eep’in dikkatini çeker ve ailesine belli etmeden gece bir cesaret ile mağarayı terk ederek ışığın peşinden koşmaya onu takip etmeye başlar. Ve işte burada filme esas oğlan Guy dahil olur. Guy cool, zeki ve modern bir mağara adamıdır. Ve ateşi ilk bulan insan diyebilirim de Işığın kaynağını bulan Eep onun bir ateş olduğunu öğrenir ve işte aşk adına ilk kıvılcım da buradan doğar )) Cool mağara adamımız Guy, Dünya’nın geçirmekte olduğu değişimi fark eder ve bir hedefi vardır yüksek dağlara, güneşe “yarına gitmek”. Evden kaçan kızları Eep’I aramaya çıkan Grug, Eep’I bulup eve döndüğü sırada ana kara parçalanmaya başlar ve Crood’ların evi olan mağara yerle bir olur. İşte bu nokta da Crood’ların maceraları başlamış olur. Ve filmimizin esas oğlanı olan Guy bu yolculuklta onları doğru yere götürebilecek, koruyabilecek ve rehberlik edecek tek kişidir. Tabii ailenin Guy’a olan bu ilgi ve güveni de baba Grug’ı çileden çıkartır.

Crood’ların bu macerasını da çok keyif alacağınız kesin. Filmin içerisin de bir çok çeşit hayvan görmeniz de mümkün. Evet çeşit diyorum çünkü bir sürü hayvanın karışımı diyebilirim. Mesela, tazı ile timsah karışımı. Kanguru gövdesine sahip çakal basil bir hayvan. Kaplumbağ kabuklu anka kuşu ve papağan tüylerinin rengine sahip bir uzun diş kaplan. Bu renkli ve eğlenceli macerayı eğer izlemediyseniz hemen izlemenizi tavsiye ederim. Umarım siz de benim kadar keyif alırsınız. “Hep birlikte yarına…”

Ahmet KAPLAN




Bunları İncelediniz mi?

sugar man
“Her devrim bir şarkıya ihtiyaç duyar.” - Searching for Sugar Man

Geçen gün ne izlesem diye twitter’da dolaşırken filmin afişiyle karşılaşmam ile dikkatimi çekmesi bir oldu. Filmle ilgili okuduğum tek yorum en iyi belgesel ödül almış olmasıydı ve bu tarzda filmleri … Devamını oku..

Fast-Five-525098
Hızlı ve Öfkeli 5 Rio Soygunu

Modifiye araçlar, hız ve suçun bir araya gelişi…tabi ki aklınıza ilk gelen Hızlı ve Öfkeli serisidir. Vin Diesel’in Dominic Toretto rolüyle özdeşleştiği Hızlı ve Öfkeli serisi 5. filmiyle modifiye araçları … Devamını oku..

Sucker-Punch-17
Sucker Punch (2011)

Zack Syneder’in ilk olarak 2004 yılında karşımıza Ölülerin Şafağı ile çıkışını hepimiz hatırlarız. O ağır, anlamsız yürüyüşlere sahip zombilerin yerine, koşan, zıplayan eğlenceli zombileri işlemesiyle tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. … Devamını oku..

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress