21
Oca

“Her devrim bir şarkıya ihtiyaç duyar.” - Searching for Sugar Man

Geçen gün ne izlesem diye twitter’da dolaşırken filmin afişiyle karşılaşmam ile dikkatimi çekmesi bir oldu. Filmle ilgili okuduğum tek yorum en iyi belgesel ödül almış olmasıydı ve bu tarzda filmleri sevdiğim için vakit kaybetmeden filmi izlemeye koyuldum.

Film bittikten sonra ise “vay be.. ne insanlar varmış.” dedirtti doğrusu. :) Rodriguez, birçok gece kulüplerinde sahneye almış ve kendisini keşfeden yapımcılar sayesinde 2 albüm çıkarmış fakat çok yetenekli bir sanatçı olmasına rağmen maalesef bu sektörde başarılı olamamıştır. Hatta kendi ülkesinde ismini duyan ve plaklarını satın alan çok az kişi vardır. Tuhaftır, kendi ülkesinde başarısız olan bir insanın başka bir ülkede bir anda parlaması ve kendisinin de bundan haberi olmaması…

Güney Afrika 1970’lerde birçok ülkenin yaptırımlarıyla karşı karşıyaydı. Yabancı sanatçıların ülkede konser vermesi pek mümkün değildi. Ülkeye bir şekilde giren Rodriguez albümleri sayesinde o dönem ki müzisyenlerin, halkın bir şeyleri fark etmesini sağlamıştır. Kendi ülkesinde tanınmayan fakat Güney Afrika’da yarım milyondan fazla albüm satmış ve her evde mutlaka plakları bulunan bir sanatçıdır. Asıl işin tuhaf kısmı, herkes Rodriguez şarkılarını biliyor ve ezbere eşlik ediyorlardı. Ama Rodriguez kimdir? sorusuna cevabı olan kimse yoktur. Hakkında çeşitli intihar iddiaları ortaya atılmıştır. “Rodriguez nasıl öldü?” sorusu ile sanatçıyı araştırmaya başlayan birisi tüm her şeyi inceleyerek bu soruya cevap bulmaya çalışırken hiç beklenmedik bir şey meydana gelir ve aslında Rodriguez’in yaşadığı ortaya çıkar.

Çok değişik ve ilgi çekici bir hayat hikayesi. Başlarda biraz sıkıyor fakat Rodriguez’in kim olduğunu, tanıyanların hayatlarındaki etkilerini atlatmaya başlayınca film bir anda ilginizi çekmeye başlıyor. Film bittikten sonra ister istemez direk youtube girerek şarkıları tekrar dinlemeye başlıyoruz. Belgeselleri sevenler için kaçırılmayacak bir yapım olmuş. İzleyin, izlettirin. :))




Bunları İncelediniz mi?

Partial-soundtrack-cover-for-Inside-Llewyn-Davis-photo-Nonesuch-458x276
BİRAZ MÜZİK, BOLCA COEN: INSIDE LLEWYN DAVIS

Bu yıl akademiye olan en büyük itirazlarımdan biri: Inside Llewyn Davis Yazıya bu sitem ile başlamak istedim. Coen Kardeşlerin son filmi Inside Llewyn Davis’i izledikten sonra ilk düşündüğüm şeylerden biri … Devamını oku..

UMUT VEREN BİR FİLM: DISCONNECT

Bu yazı ayrıntılı bir film inceleme yazısından çok methiye düzme yazısıdır diyebilirim öncelikle. Disconnect… Üç farklı hikaye, bir mesaj, orijinal bir işleyiş.

photo-Le-Gamin-au-velo
“Cyril bisikletse, Samantha o bisikletin çamurluğudur.” - Bisikletli Çocuk

Son birkaç aydır siteyi baya bir boşladık. Aslında bir filmi izledikten sonra, hemen onu siteye eklemediğim zaman aklımdan çıkıyor. O yüzden artık filmi izler izlemez yazmaya başlayacağım. :) Neyse neyse, … Devamını oku..

© Copyright 2010-2016 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress