30
Kas

The Big Wedding - Büyük Düğün

Yıllar önce boşanan ve evlatlık oğullarının düğünü için bir araya gelen çılgın bir çift üzerinden açılan film, evlat edindikleri çocuklarının aşırı dindar annelerinin de düğüne geleceğini öğrenip tekrar evli numarası yapmaları ile ilerliyor. Konu bu hat üzerinde ilerlerken, çok da standart yaşamlara sahip olmayan tüm yan karakterlerin de işin içine girmesi ile kimi yerlerde şenlik havasına bürünen filmin yönetmeni Justin Zackham.

Romantik- Komedi kategorisine uygun olan filmde, öyle kocaman kahkahalar patlattığınız çokça sahne yok. Daha çok modern Amerikan aile yapısı ile dalga geçen, abartılmış, yer yer normalin sınırlarını zorlayan tuhaf bir aile ile karşı karşıya geliyoruz. Arkadaşlık-dostluk kavramlarını da sıkça işleyen film sanıyorum Türk aile yapısı, ahlak kuralları, toplum normları ile yakından uzaktan alakalı değil. ‘Sevginin birçok çeşidi var.’ savından beslenen bu eğlenceli konuda, bir Türk olarak sık sık şaşırabilirsiniz.

Hollywood sanırım böyle. Tabiri caiz ise ununu elemiş, eleğini asmış; filmin kadrosunda sadece adının bile geçmesi yeterli olan; artık para ve kariyer için değil de sadece zevk için film yapan usta oyuncuların yer aldığı bir çok ‘içi boş’ yapımla karşı karşıya kalıyoruz son yıllarda. Robert De Niro, Robin Williams, Susan Srandon, Diane Keaton, Katherine Heigl gibi birçok usta oyuncuyu kadrosunda bulunduran filmde aradığınızı bulamayabilirsiniz. Hatta benzerlerine göre basit kalmış bile denebilir. Zannımca birçok kişi sadece oyuncu kadrosunu görüp, filmi izlemek istiyor veya izliyor ve sonuçta büyük bir hayal kırıklığına uğruyor. Fakat bu şekilde değerlendirilmezse, sadeliği, görselliği ve muhteşem oyuncularıyla yeterince eğlenceli denilebilir.

Türüne ve oyuncu kadrosuna aldanarak, ‘bu bir aile filmi, ailecek izleyebiliriz’ derseniz biraz zor durumda kalabilirsiniz zira ‘erotik’ olmasa da sık sık karşımıza çıkan müstehcen sahne ve replikleriyle, insanı şaşırtıyor. Müstehcenlikten beslenen bir senaryosu var bile denilebilir.

Bana göre Robert De Niro, filmde gayet başarılı bir oyunculuk sergiliyor. Robin Williams yine bir rahip rolünde ve çok başarılı. Susan Sarandon, o dümdüz ses tonuyla, aynı tarz oyunculuğuyla beni biraz sıktı diyebilirim. Sanki, başka bir filminden almışsınız da bu filme koymuşsunuz gibi bir hava hissettiriyor sanki.

Genç oyuncu kadrosu da gayet başarılı, tanınmış oyunculardan seçilmiş, bol bol yeşil, doğa, sadelik, absürdlük görebileceğiniz, kendi toplum kurallarınızı sorgulayacağınız bir film diyebiliriz. On yıl önce boşandığı karısını bile öldüren adamların olduğu bir toplumda yaşrken, sanıyorum bu film bize beş beden büyük!




Bunları İncelediniz mi?

images
Hayata bakış açınızı yeniden gözden geçirmek ister misiniz? - Düşler Diyarı

Son Oscar’dan hatırladığımız bu filmi, farklı tatlar arayanlara; klişe konulardan uzak, sinemanın büyüsüne kapılıp gitmek isteyenlere ilaç gibi geleceğini düşünerek yazdım. ‘Juicy and Delicious’ isimli tiyatro oyunundan beyazperdeye uyarlanan yapım, … Devamını oku..

“Hep birlikte yarına gidelim..” – The Croods

Animasyon filmi dendiği zaman yaş sınırı, konusu veya metrajı ne olursa olsun izlemem gereken bir sinema/film türüdür diyebilirim. Ve son zamanlar da izlediğim animasyonlar arasın da kendine “en iyi 5 … Devamını oku..

ayhan kaplan
Bir Ata Demirer Klasiği - Berlin Kaplanı

Merhabalar efenm. Uzun zamandır uzak kaldım filmlerden. Ama geçenlerde Ata Demirer’in son yapımı olan Berlin Kaplanı’nı izleme fırsatına kendime görebildim çok şükür. Ata Demirer’in şov dünyası için yapmış olduğu çalışmalarını … Devamını oku..

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress