29
Ara

Hayata bakış açınızı yeniden gözden geçirmek ister misiniz? - Düşler Diyarı

Son Oscar’dan hatırladığımız bu filmi, farklı tatlar arayanlara; klişe konulardan uzak, sinemanın büyüsüne kapılıp gitmek isteyenlere ilaç gibi geleceğini düşünerek yazdım.

‘Juicy and Delicious’ isimli tiyatro oyunundan beyazperdeye uyarlanan yapım, 2012′ de Cannes’ dan dört dalda, başka festivallerden de çeşitli dallarda toplamda 35 ödül sahibi filmi merak etmemek elde değil. Çocuk oyuncu Q. Wallis’ in üstün performansıyla (Oscar adaylığı getirmişti), yönetmen Benh Zeitlin’ in ilk uzun metrajlı filmi olmasına rağmen bütün dikkatleri üzerine çekti, bence bu adamın çok özel bir görsel dili var. İkinci filmini merakla bekliyorum.

Filmin konusu; Louisiana’nın kuzeyinde yaşayan Bathtub ismindeki fakir ama mutlu topluluk, kendi emekleriyle yaptıkları kulübelerde doğayla savaşıyorlar, global bir sorun olan küresel ısınmanın etkilerinden ve selden korunmaya çalışıyorlar. 7 yaşındaki Hushpuppy’ yi vahşi bir şekilde yetiştiren babası Wink ve ufaklığın evrenle mücadelesini izliyoruz.

Eğlenceli, sirk gibi dünya da Hushpuppy’ nin iç seslerini, bize yansıyan dış sesler olarak değerlendirin. Bizonlar gerçek mi ? Halüsinasyon mu ? Yoksa birer sembol mü? Rahatsız edici bir şekilde hayal gücü gerçeklikle karışmış ama güzel bir rüya gibi izliyorsunuz bunu. Filmde profesyonel oyuncu olmamasına rağmen şaşırtıcı derecede güçlü performanslar var. Gerçi castin seçimi, filmin daha doğal olması için bu şekilde yapılmış olmalı diye düşünüyorum.

Bu kadar düşük bütçeli bir yapımın başarılı bir şekilde dramatize edilişi, güzel bir senaryo, büyülü ve masalsı aynı zamanda da alt metinde politik ve eleştirel olması bana farklı bir deneyim yaşattı. Uzun zamandır orijinal bir sinema filmi izlemek isteyenlere tavsiye ederim.

Değer yargılarınızı, hayata bakış açınızı ve doğallığınızı yeniden gözden geçirmek ister misiniz ?

Kartal Uğuroğlu




Bunları İncelediniz mi?

oceans_11
Kağıtlara bakarak onları değiştiremezsin. Elindekileri hatırla..

Bayramın en güzel yanı sanırım her gün 1, 2 film izleyerek günü bitirmek :) Adını çok kez duyduğum fakat ilk başlarda ilgimi çekmeyen Ocean’s 11 filmini dün seyrettim ki zaten … Devamını oku..

1356_bienvenue-chez-les-chtis_article
“Yabancılar Kuzey’e gelince iki kere ağlar. Biri gelirken, diğeri ise giderken..” - Bienvenue chez les Ch’tis

Son zamanlarda izlediğim ve komedinin hakkını veren nadir filmlerden biri olsa gerek. Fakat komedi filmlerinin en büyük sıkıntısı sanırım izleyici kendinden bir şeyler bulmaya çalışması olsa gerek ki bu da … Devamını oku..

“Bir suç ancak onu planlayan zeka kadar mükemmel olabilir.” - Mr. Brooks

Bazı oyuncular vardır hani böyle oynadığı her rolün üstesinden fazlasıyla geliyorlar. O an karakterin yaşadığı duyguları size aktarabiliyorlar ve Kevin Costner onlardan biri. :) Mr. Brooks iş hayatında başarılı bir … Devamını oku..

© Copyright 2010-2016 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress