25
Nis

“Elinden geleni yapmalısın, çok çabalamalısın ve bunu yapıp pozitif kalabilirsen bir umut ışığı bulabilirsin..” - Silver Linings Playbook

Neden ben hep izlemek istediğim filmleri o an değilde günler, haftalar ve hatta aylar sonra izliyorum bilmiyorum. Gene uzun zaman ertelediğim filmi yeni izleyebildim. :) Oscar ödülleri töreninde adından sıkça bahsediliyordu.Filmle ilgili bir kesim çok çok iyi derken, bir diğer kesim ise vasatı olarak nitelendiriyor filmi. Baş rollerde Bradley Cooper, Jennifer Lawrence ve Robert De Niro‘nun olması sanırım beklentiyi çok fazla artırdı ve beklenileni alamadı izleyici. Filmi çok fazla beklentiye girmeden izlediğiniz taktirde beğeneceğinizi düşünüyorum.

Başarılı bir tarih öğretmeni, çok sevdiği eşinin kendisini aldattığını gözleriyle gördükten sonra psikolojik sorunları ortaya çıkmıştır. Eşinin birlikte olduğu kişiyi (hocasını) öldüresiye dövmüştür ve hastalığının ortaya çıkmasıyla 8 ay gibi bir süreliğine hastanede tedavi altına alınmıştır. Başlarda ilaçlarını düzenli olarak kullanırken, ilerleyen günlerde kendisine pek faydası olmadığı gibi zararı olduğunu düşündüğü içinde almamaya başlar. Hastaneden çıkabilmek için önce doktorlarının ona inanması ardından da mahkemeye iyileşme sürecinde diye belirtmeleri gerekiyor. 8 aylık tedavinin sonunda, hastaneye düzenli olarak görüşmelere gelmesi koşuluyla hastaneden ayrılır ve ailesinin yanına yerleşmeye başlar. Pat, hala eşini çok seviyor ve kendisininde onu sevdiğine inanıyor. Hatta bu tedavi sürecinde tek bir amacı vardır eşinin olması istediği gibi biri olmaya çalışmak ve evliliklerini kurtarmaktır.

Hastaneden çıktıktan sonra, kendisini yakın arkadaşı bir akşam yemeğine davet eder ve burada kendisi gibi psikolojik sorunları olan Tiffany ile tanışır. Tiffany, eşini trafik kazasında kaybeder ve ölümünden sonra kendini toparlayamaz. O psikolojiyle birçok hata yapar. Kim bilebilir ki ikisinin tedavi sürecinde birbirine iyi geleceğini.. :)) Tiffany, Pat’e eşine ulaşabilmesi için yardım edecektir. Pat ise bu yardımın karşısında Tiffany’e katılacağı dans yarışmasında eşlik edecektir. İki deli karakterimiz var fakat, çevresindeki insanlara göre bence en normal kişiler bizimkiler. :)Film, Matthew Quick‘in aynı isimli kitabından David O. Russel tarafından uyarlanmıştır. Yazının en başında da belirttiğim gibi fazla bir beklentiyle filmi izlemezseniz eğer beğenebileceğiniz bir film olmuş.




Bunları İncelediniz mi?

warnerbros
Warner Bros Yeni Seri Peşinde

2011 yılında vizyona giren pek çok seri niteliği taşıyan yapım Warner Bros’un yüzünü güldürmeyi başaramadı. Thor, Green Lantern ve X-Men: First Class gibi seri yapımları bile Amerika hasılat sıralamalarında 200.000 … Devamını oku..

Zoraki Kral Filminden Kareler
“Halk konuştuğum zaman onların adına konuştuğuma inanıyor. Ama ben konuşamıyorum!”

Bu film ile ilgili çok yerde yorumlara ve önerilere rastladım ama henüz izleme fırsatı bulamamıştım ta ki bu güne kadar.. Filmi orjinal diliyle izlemenizi öneriyorum. Filmin konusu diğer savaş, tarif … Devamını oku..

Beaver082311
“Sil baştan başlamak delilik değildir. Delilik, sefil olmaktır ve etrafta yarı uykulu, uyuşuk günden güne dolaşmaktır.” - The Beaver

Bir başka Mel Gibson filmi ile merhaba.. :)) Alıştığımız savaş filmlerinin dışında çok farklı bir karakter ile karşımıza çıkıyor bu sefer. Üstelik birde kendisine Jennifer Lawrence ve Jodie Foster gibi … Devamını oku..

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress