3
Eyl

Umut korkudan güçlü tek duygudur. - Açlık Oyunları

Bugüne kadar sitede yorumladığım filmler hep hoşuma gidenler olmuştu. Sanırım bu ilk olumsuz yorumum olacak o yüzden çok heyecanlıyım :p Öncelikle şunu açıkça belirtmek istiyorum ki eğer ki Açlık Oyunları serisini okumuş biriyseniz bu filmi izlemek için çok acele etmeseniz de olur.

İlk kitabı okurken kafanızda karakterler canlanıyor, olayları gözlerinizin önüne getiriyorsunuz ve böyle kaliteli bir serinin de beyaz perdeye aktarılmış halinden çıtayı haliyle fazla yükselterek beklemeye koyuluyorsunuz. Çok fazla kitap okumayan biri olarak Açlık Oyunları serisini başladıktan kısa sürede bitirmiş ve diğer okuyucuları gibi filminin çıkmasını merakla beklemiştim. Film çıktıktan kısa bir süre yorumları inceledim ve bir çok olumsuz yorumla karşılaştım. Bu sebeple filmi izlemeyi erteledim devamlı ta ki dün geceye kadar.

Kitabı okuyan biri olduğum için film başladığı andan itibaren karakterlere odaklandım ve benim kafamda canlandırdığım Katniss, Rue, Gale, Prim ve Peeta ile alakası olmayan (olması saçma olurdu zaten :D) kişilerle karşılaşınca biraz afalladım doğrusu fakat filmin ilerleyen dakikalarında benimsiyorsunuz. Açlık oyunları, Başkent Capitol’ün isteği ile çevresinde bulunan 12 mıntıkadan her yıl kız ve erkek olmak üzere 2 kişi kura ile seçildiği sadece tek kazananın hayatta kaldığı ölümcül bir oyundur. Her yıl oyunu şekillendiren oyun kurucularını bu yıl hiç düşünmeyecekleri olaylar beklemektedir. Çünkü bu yıl oyunu organizatörler ve kurucular değil, 12. Mıntıkadan gelen Katniss ve Peeta şekillendirecektir.

Eğer ki kitabı okumadıysanız kesinlikle hoşunuza gidecek bir film olmuş. Fakat kitabı okuduysanız eğer devamlı sizin beyninizde canlandırdığınız karakter ve sahneler ile karşılaştıracaksınız filmi. Biraz aksiyonu az olmuş ama umarım bu durumu ikinci filmde ortadan kaldırırlar ve beklentilerimizi karşılayacak bir film ile karşımıza çıkarlar. :)




Bunları İncelediniz mi?

498465
Attila Marcel (2014)

Genç piyanist Paul… Anne ve babasını kaybettikten sonra iki yaşından itibaren dans eğitmeni teyzelerinin yanında büyüyen, hayatı piyanosunun notalarıyla anlamlandırmaya çalışan, sessiz bir genç.

Following2
Ellerinden alırsın ve onlara neye sahip olduklarını gösterirsin. - Following

Christopher Nolan… Filmlerinde sizi öyle bir etkisi altına alıyor ki kolay kolay sahneleri unutmuyor ve bazı şaşırtmalı final sahnelerinde ise “Acaba ne oldu?” diye beyin fırtınası yapmaya başlıyorsunuz. Bugüne kadar … Devamını oku..

collateral_01
”Yaşamak ya da ölmek için iyi ya da kötü bir sebep yoktur.”

Bir tavsiye üzerine film dikkatimi çekti ve izlemeye başladım. Aslında izlemeye karar vermemdeki en büyük etken oyuncu kadrosunda Tom Cruise ve Jason Statham olmasıydı fakat Jason sadece ilk sahnede 15, … Devamını oku..

© Copyright 2010-2016 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress