31
Ara

“Farklı hayatlar, ortak kader, tek öykü..” - Yağmur: Kıyamet Çiçeği

Filmin fragmanı çıktığından beri merakla bekliyordum. Ki Karadeniz yöresinde yaşıyorsanız daha fazla heyecanlandırmıştır eminim. :) Fragmanlarda hep Kazım Koyuncu’yu ön planda tuttuklarından dolayı belgesel tarzı bir filmi bekliyorsunuz fakat izledikten sonra ne yazık ki Kazım Koyuncu’yu çok geri planda bıraktıklarını da göreceksiniz. Şahsen ben Kazım Koyuncu’nun konserlerini, onun Trabzonspor’a olan sevdasına dair daha fazla yer verilmesini beklerdim. Hatta bildiğin yalnızca Kazım Koyuncu’yu konu edinen bir film. Bunun ilk girişimi atıldı ve umarım belgesel tadında yeni bir yapım daha seyrederiz. Bu filmde göremediğimiz konuları ele alan bir belgesel fena olmazdı hani..

Neyse filmimize dönelim biz en iyisi.. :)) Yağmur: Kıyamet çocuğu, 3 karakterin hayatına odaklanıyor. Kazım Koyuncu ile başlıyoruz, Trabzonspor’un şampiyon olacağına gönülden inanan Deli Ahmet’in hikayesi ile sonlandırıyoruz filmi. Yanılmıyorsam Devrim Saltoğlu’nun canlandırdığı Deli Ahmet karakteri ile Mehmet Dalman’ın hikayesini gözler önüne serdiler. Yanlışsam eğer lütfen düzeltin. Özellikle Karadenizliyseniz eğer yüreğinize dokunan bir diğer hikaye ise Çernobil faciası ve bizden aldığı hayatlar. Sahi böyle bir faciadan sonra nasıl bir insan (ki kendisi bakan) televizyona çıkıp çay yudumlarken tehlike yok diyebildi. İnsanın düşündükçe hala aklı almıyor, uzun uzun düşündürüyor..

Tabii birde Trabzonspor’da futbol oynayacağı günü merakla bekleyen Şenol’u da unutmamak gerekiyor. Trabzon’da futbol ile ilgilenen gençlerin en büyük arzusudur Trabzonspor’da oynamak. Bunu kimisi başarır kimisi ile yola çıktığı hayallerinin birden yön değiştirmesiyle bunu ne yazık ki başaramaz. Şenol, kariyerinde hızla ilerlemeye başlarken aşık olduğu Elena için zor kararlar alması gerekmektedir. Acaba Elena ve Şenol bu karmaşanın içinden nasıl çıkacak bunun cevabı da filmde. :)

Yazı biraz karışık oldu sanırım, aslında ne yalan söyleyeyim filmde böyleydi. Tam bir şeye odaklanırken hoopp diğer bir hikayeye atlıyoruz ve haliyle dikkati kaybediyoruz. Sahne geçişleri çok aceleye getirilmiş gibi. Birbirinden bağımsız hikayeleri en sonunda birbirine bağlamaları ise güzeldi. Ayrıca o son sahnede çalan Vira grubunun bestesi olan Biz Dar Sokakların’danın yayınlanması şahane bir hareketti. :)

Film ne çok çok iyi, ne de çok çok kötü.. Ama gene de gidin bir görün derim hala vizyondayken.. Yazıyı ise Kazım Koyuncu’nun bir parçası ile sonlandırayım. :) Güzel uyu Şair Ceketli Çocuk..




Bunları İncelediniz mi?

shutterisland_0
“Hangisi daha kötü olurdu; bir canavar olarak yaşamak mı, yoksa bir insan olarak ölmek mi? ” - Zindan Adası

Teddy Daniels, yakışıklı, karizmatik, oldukça zeki bir polistir. Arkadaşıyla birlikte inanılmaz karışık olayların döndüğü bir adadaki akıl hastanesine, çocuklarını boğarak öldüren! bir katilin esrarengiz şekilde kayboluşunu araştırmak üzere gelirler. Yalnız … Devamını oku..

baslangic
Başladığım yere geri dönmek hiç bu kadar karmaşık ve zor olmamıştı…

BAŞLANGIÇ… Filme geçmeden önce şunu hatırlatalım, filmi çok dikkatli izlemezseniz eğer ne izlediğinizi anlamazsınız ve çünkü çoğu zaman kafanızı bir hayli karıştıracak bu film :) Baş kahramanımızın adı Cobb. Cobb … Devamını oku..

yilbasi
Sineblog Yılbaşı Çekilişi Başladı..

Merhaba arkadaşlar.. Bu çekilişi bir kaç ay önceden yapmayı planlıyordum fakat kısmet bugüneymiş. Yılbaşının yaklaşması nedeniyle bol ödüllü bir çekiliş ile açılışı yapıyoruz :) Bundan sonra düzenli olarak çeşitli çekilişler … Devamını oku..

© Copyright 2010-2015 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress