4
Oca

“Akıllı bir adam arkadaşlarından çok düşmanlarından bir şeyler öğrenir.” - Rush

Fragmanları çıktığı anda takip listemin üst sıralarında kendine yer bulmuştu ve merakla vizyona girmesini bekliyordum ki nereden bileyim ki bulunduğum şehre gelmeyeceğini? Hal böyle olunca mecbur beklemek zorunda kalıyorsunuz ve birçok şehirde gösterime girmemiş sanırım film. Twitter’dan gözlemlediğim o. :)

Biyografi filmleri ayrı bir bilgimi çekiyor ve filmi izledikten sonra beklentimden kat kat daha iyi bir yapım olduğunu görmüş oldum. :) Senaryosu, oyuncuları, müzikleri bir yana.. Kendinizi bir an o pistte hissediyorsunuz, o hızı sanki siz yapıyormuşsunuz gibi kendinizi kaptırıyorsunuz filme ve durum böyle olunca daha fazla etkisi altına alıyor sizi. :)

1970 yıllarında Formula 3 ile başlayan Niki Lauda ve James Hunt rekabetinin Formula 1 dünya şampiyonası yarışlarına kadar uzanan sürecini konu ediniyor. Zıt kişiliklere sahip olsalarda aslında ikisinin de en büyük ortak noktası ise bu süreçte kendilerine inanan yakınlarının bulunmaması ve başarabileceklerini onlara ispatlamak olsa gerek. 2 pilot tek hedef o da şampiyonluk. :) Fakat Formula 3′teki gibi bu pek kolay olmayacaktır hiç şüphesiz. Bu kez karşılarında daha profesyonel ve daha hızlı pilotlar var.

1976 yılında yarış sırasında Niki kaza yapar ve ağır şekilde yaralanır. Vücudu yanıklar içerisinde kalan Niki’nin tedavisi bir yandan devam ederken Hunt ise Niki’nin yokluğunda bu avantajı iyi değerlendirirken sıralamada Niki’ye epey yaklaşmıştır. Henüz tedavisi bitmemesine rağmen son yarışa katılmaya karar verir. Fakat hava şartları çok kötüdür ve burada tekrar yarışması belkide hayatına sebep olacaktır..

Karşımızda şampiyonluğu isteyen karakter var ve filmde denge o kadar iyi tutulmuş ki Niki ve Hunt’ın hayatı eşit şartlarda önümüze serilmiş. İkisinin de kazandığı yarışlara insan ister istemez seviniyor. :)




Bunları İncelediniz mi?

Dallas-Buyers-Club-2013
”Kenara çekilmeye hazır değilim tamam mı? Değilim işte.” Dallas Buyers Club

1986… Aids vakalarının resmi olarak ilk kez tanımlandığı ve yaygınlaşmasının arttığı 80′li yıllar. Ron Woodroof adındaki bir rodeocu, hiç ummadığı bir anda ön yargılarla dolu olduğu, kendisine hiç bulaşmayacağını düşündüğü … Devamını oku..

76040_gal
Thor - 2011

The Avengers filminin temellerini atmaya başlayan Marvel, Captain America’dan önce bir diğer kahramanı olan Thor’u görücüye çıkarıyor. İskandinav mitolojisinde tanrıların en yücesi olan Odin’in iki oğlundan biri olan Thor’un, babası … Devamını oku..

images
OCAK AYINA DAİR: INSIDE LLEWYN DAVIS

Yeni bir yılın ilk günü, izlenen fragmanlar, merak edilen filmleri bekleyiş tüm hızıyla sürüyor. Bu ayın vizyon takvimine baktığım zaman; benim dikkatimi, merakımı cezbeden film, Coen Kardeşlerin son filmi: Inside … Devamını oku..

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress