17
May

New York’ta Beş Minare

Şarkıcılık koltuğundan yönetmenlik koltuğuna geçen Mahsun Kırmızıgül, gişedeki kariyerini adım adım yükselten bir isim. Beyaz Melek ve Güneşi Gördüm ile halkın beğenisini kazanmasının yanında, Güneşi Gördüm ile Oscar yolunda bir adım atmayı da ihmal etmedi. Her filminde toplumsal konuları irdeleyen Mahsun, son filmi New York’ta Beş Minare’de de yine gündemde olan din ve siyaset kavramlarını farklı kimlikler üzerinden işliyor.

Filmde kırmızı bültenle aranan dinci örgüt lideri Deccal’in ABD’de yakalanması ile başlayan yapım, Türkiye’den oraya 2 polisin gönderilmesi ile devam ediyor. Tüm örgütün eylemlerinin Deccal’e ait olduğunun düşünülmesi ABD polisi ve Türk polisinide bazı noktalarda birbirine düşürüyor.

Mahsun Kırmızıgül diğer filmlerinde olduğu gibi bu filmde de sadece kamera arkasında oturmakla kalmıyor, başrolde de yer alıyor. Bu sefer ona eşlik eden isim sinemaya adım atan yeni bir yüz, Mustafa Sandal.

Salih Kalyon, Haluk Bilginer, Ali Sürmeli gibi usta isimlerin yanında, Terminatör’den tanıdığımız Robert Patrick, Cehennem Silahı’nın unutulmaz başrolü Danny Glover ve başarılı oyuncu Gina Gershon’da filmde yer alan isimlerden.

Yazan: Sinan Çalık




Bunları İncelediniz mi?

Can Dostum - The Intouchables
Farklı yaşamların ortak noktası: Dostluk.. - Can Dostum

Fragmanını izlediğim zaman kesinlikle bu filmi izlemeliyim dediğim nadir filmlerden bir tanesi oldu benim için. Ayrıca bu film gerçek bir hikayeyi anlatıyor belki de bu yüzden daha çok etkileyici. Fransız … Devamını oku..

Son-Durak-5-32
“Ölümden kaçış yok..”

Severek izlediğim nadir filmler arasında yer alan Son Durak, serinin 5. filmi ile 2011 yılında bizlerle olacak. 3 boyut teknolojisi ile yapılacak filmde yine her zaman ki gibi aksiyon dolu … Devamını oku..

“Doğmakla meşgul olmayan, ölmekle meşguldür.” - Bir Çeşit Komik Hikaye

Uzun zaman olmuştu Zach Galifianakis’in filmlerinden birini izlemeyeli. Nedendir bilinmez ama bir türlü ısınamadım kendisine biraz itici geliyor fakat bu düşüncemi bu filmle birlikte tamamen yıktı ve en kısa zamanda … Devamını oku..

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress