8
Haz

Farklı yaşamların ortak noktası: Dostluk.. - Can Dostum

Fragmanını izlediğim zaman kesinlikle bu filmi izlemeliyim dediğim nadir filmlerden bir tanesi oldu benim için. Ayrıca bu film gerçek bir hikayeyi anlatıyor belki de bu yüzden daha çok etkileyici. Fransız filmlerini sevmem ve izlemem diye düşünenler çok şey kaybeder o kadar harika bir film yani :D

Ayrı dünyaların insanı derler ya bazen iki kişi için.. Filminde ana konusunda ayrı dünyalarının bir ortak noktada buluşmasını ve nasıl gerçek dostluğa dönüşmesini anlatıyor bizlere. Philippe (François Cluzet) çok zengin aristokrattır. Fakat geçirdiği bir kaza yüzünden felç kalıyor. Bugüne kadar yanına gelen yardımcıları bu zorlu hayata alışamamış ve kısa süre içinde işten ayrılmıştır. Bu nedenle yeni bir yardımcı arayışına girmişlerdir. Driss’in (Omar Sy) işe alınmasına neden olan kendine güveni ve sanırım doğallığı oldu :) Fakat nerden bilsin Phillippe’yi hataya bağlayan kişinin kendisi olacağını. Başlarda çok fazla zorlansa da ikili zamanla birbirine alışıyor ve o an yakın arkadaşlarının Driss’i araştırmasıyla cezaevinden yeni çıktığını öğreniyorlar ve haliyle Phillippe’yi uyarıyorlar. Sanırım kim olsa aynısını yapar, sonuçta ortada kaza geçirmiş felçli bir kişi bulunuyor ve en iyi bakımını alması gerekiyor. Ama tabi bu uyarılara kulak asmayan ve Driss’in bu işi yapacağına inandığı için işe devam etmesini sağlıyor.

Film sizi kendine o kadar bağlıyor ki bittiği zaman bir süre duraksamanıza sebep olabiliyor. Ayrıca film o kadar doğal ki hiçbir dakika bile sıkılmıyorsunuz izlerken. Dram filmi olmasına rağmen Driss ve Phillippe’nin birbirine alışma süreci zaman zaman bizi güldürebiliyor. Son günlerde izlediğim en keyifli filmlerden biriydi. Tavsiyemdir :)

Ve işte fragman.. :))




Bunları İncelediniz mi?

“Houston, bu görev hakkında kötü hislerim var!” - Gravity

Uzaydan yeryüzünün renklerini izlemek.. hem de radyoda çalan güzel şarkılarla, sessiz ve huzurlu.. 2013 Venedik Film Festivali’nde “Future Film Festival Dijital” ödülüne layık görülen film Alfonso Cuaron yönetmenliğinde, sanatsal sinematografinin … Devamını oku..

Zoraki Kral Filminden Kareler
“Halk konuştuğum zaman onların adına konuştuğuma inanıyor. Ama ben konuşamıyorum!”

Bu film ile ilgili çok yerde yorumlara ve önerilere rastladım ama henüz izleme fırsatı bulamamıştım ta ki bu güne kadar.. Filmi orjinal diliyle izlemenizi öneriyorum. Filmin konusu diğer savaş, tarif … Devamını oku..

martrys
”Bir kurban yaratmak çok kolaydır genç bayan.” The Martrys

İzlediğim en enteresan filmlerdendi diyebilirim… Öyle ki bana göre üç kısımdan oluşan bu filmi anlatmak gerçekten çok zor. Bir Fransız filmine yakışır üslubuyla farklı bir akışı var denilebilir. 1970’ler… Lucia … Devamını oku..

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress