22
Şub

Büyük güç, büyük sorumluluklar getirir. - Kung Fu Sokağı

Çin, Hongkong yapımı filmleri çok fazla olmasada ilgimi çekenleri izlemeye çalışıyorum. Hep aynı yapımları izlemek insanı sıkıyor yavaştan farklı yapımları da seyretmek lazım. :)) Az öncede eğlenceli bir Çin filmi seyrettim. Filmle ilgili ne desem bilemedim. Saçmalıklar, abartılar çok fazla ama kapatmadan 1.30 saat kadar filmi izledim. Hani izlettiriyor kendini. Ayrıca seyrederken bizim Malkoçoğlu filmlerini anımsadım nedense. 1 tane Kung Fu ustasına 50′ye yakın adam düşüyor.

Değişik Kung Fu tekniklerini kullanarak adamları öldürüyorlar falan.. Çok eskilerde Çin’de polisten bile daha çok sesi çıkan çeteler oluşturulmuştur. Bunlardan en büyüğü Balta çetesi, bir çok zengin mahalleyi kontrolü altına almıştır. Gene bir gün bir mahalleyi baskına giderler fakat hiçte beklemedikleri bir tepkiyle karşılaşırlar. Mahallede bulunan Kung Fu ustaları oradaki insanları korumak için kendilerini ön plana atarak çete ile dövüşerek onları bir güzel hezimete uğratıyorlar. Replikler, karakterler, efektler falan ayrı bir güzel olmuş. Bazı sahnelerin çok saçma olmasına rağmen çoğu sahnede güldürmeyi de başarmışlar.

Çin yapımı filmleri izlemem, sevmem demeyin ve filme kesinlikle bakmanızı tavsiye ederim. Bu kadar güleceğimi düşünmüyordum açıkçası izlerken çok eğlendim. Son sahnelerde ortalığı ezip geçen Kung Fu ustasını canlandıran Stephen Chow‘un oynadığı diğer filmleri (özellikle Shaolin Futbolu filmine) en yakın zamanda seyredeceğim.




Bunları İncelediniz mi?

Can Dostum - The Intouchables
Farklı yaşamların ortak noktası: Dostluk.. - Can Dostum

Fragmanını izlediğim zaman kesinlikle bu filmi izlemeliyim dediğim nadir filmlerden bir tanesi oldu benim için. Ayrıca bu film gerçek bir hikayeyi anlatıyor belki de bu yüzden daha çok etkileyici. Fransız … Devamını oku..

Les-Petits-Mouchoirs-0
“Küçük beyaz yalanlarımız..”

Küçük Beyaz Yalanlar (Les Petits Mouchoirs) Sinema dünyası sanırım yeni bir yönetmene kucak açıyor. Beyaz perdenin başarılı yapımı olan “Cesaretin Var mı Aşka” dan tanıdığımız Guillaume Canet, yönetmenlik koltuğunda başarılı … Devamını oku..

“Doğmakla meşgul olmayan, ölmekle meşguldür.” - Bir Çeşit Komik Hikaye

Uzun zaman olmuştu Zach Galifianakis’in filmlerinden birini izlemeyeli. Nedendir bilinmez ama bir türlü ısınamadım kendisine biraz itici geliyor fakat bu düşüncemi bu filmle birlikte tamamen yıktı ve en kısa zamanda … Devamını oku..

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress