11
May

“Küçük beyaz yalanlarımız..”

Küçük Beyaz Yalanlar (Les Petits Mouchoirs) Sinema dünyası sanırım yeni bir yönetmene kucak açıyor. Beyaz perdenin başarılı yapımı olan “Cesaretin Var mı Aşka” dan tanıdığımız Guillaume Canet, yönetmenlik koltuğunda başarılı olacağa benziyor. Üçüncü filmi olan Les Petits Mouchoirs/ Küçük Beyaz Yalanlar ile bu yöndeki başarısını gözler önüne seriyor.

Film birbirine yakın olan arkadaşlardan oluşan bir grubun, aralarından birin trafik kazası geçirdiğinin haberini almasıyla başlıyor. Son anda gelen bu haberle şaşıran grup, yaz tatili planlarını ertelemeyip, arkadaşlarının yanında olmak yerine tatile çıkmayı tercih ediyor.

Filmin yönetmeni kadar oyuncularıda göz doldurur cinsten. Baş rollerinde Fransız sinemasının usta isimlerinden Marion Cotillard, Benoît Magimel,François Cluzet gibi oyuncular yer alıyor. Canet her ne kadar yeni bir yönetmen olarak anılsa da, düşünceleri filme aktarmayı başarmış görünüyor. Karakterleri o alışık olduğumuz flashback biçimiyle değil de, öyküyle bir bütün halinde anlatmayı tercih etmiş. Böylelikle karakterler hakkındaki düşünceleri seyircilerin belirlemesine olanak sağlamış oluyor.




Bunları İncelediniz mi?

“Ölmenin binbir çeşit yolu var. Ama önemli olan yaşamanın yolunu bulmak.” - The Brave One

Kendi adalet sistemini kendin kur.. Bu mantık ile birçok intikam filmi çekildi. Çok azı “vay be güzelmiş..” dedirtti. Bana göre bu filmde onlar arasında rahatlıkla yerini alır. Sanırım Jodie Foster … Devamını oku..

1356_bienvenue-chez-les-chtis_article
“Yabancılar Kuzey’e gelince iki kere ağlar. Biri gelirken, diğeri ise giderken..” - Bienvenue chez les Ch’tis

Son zamanlarda izlediğim ve komedinin hakkını veren nadir filmlerden biri olsa gerek. Fakat komedi filmlerinin en büyük sıkıntısı sanırım izleyici kendinden bir şeyler bulmaya çalışması olsa gerek ki bu da … Devamını oku..

”Yaratıcılık girdabında yüzmek istiyorum” Frank (2014)

Ülkemizde ilk kez 33. İstanbul Film Festivali’nde izleyici karşısına çıkan renkli bir Lenny Abrahamson filmi: Frank Monoton ofis hayatı ve hayallerini kurduğu müzisyenliğe adım atma, başarısız beste denemeleri arasında sürüp … Devamını oku..

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress