9
May

Karayip Korsanları: Siyah İnci’nin Laneti

Karayip Korsanları: Siyah İnci’nin Laneti tipik alışıla gelmiş korsan filmleri arasından sıyrılıp kendine özgü bir yer edinmeyi fazlasıyla hak eden bir yapım. Başrollerinde Makas Eller,Hayalet Süvari gibi başarılı yapımlara sahip Johnny Deep, Yüzüklerin Efendisi serisi ile adından söz ettiren Orlando Bloom ve Hollywood’un yeni yüzlerinden Keira Knightley yer alıyor.

İngiltere topraklarında yaşayan sıradan bir valinin kızı olan Elizabeth Swan, küçükken bulduğu kolye yüzünden acımasız korsan Kaptan Barbossa tarafından kaçırılır. Bir diğer korsan olan Jack Sparrow, Elizabeth’in çocukluk arkadaşı Will Turner ile işbirliği yapar. Oysa Jack’in tek düşündüğü Barbossa’nın elindeki gemisi Siyah İnci’dir.

Peşinde oldukları korsanlar ise geceleri gerçekleşen bir lanete sahiptir. Bu laneti ortadan kaldırmanın tek yolu kaçırdıkları genç kadını kullanmaktadır.

17. yy karayip kıyılarında geçen öykünün yönetmeni Halk’adan tanıdığımız Gore Verbinski. Filmin yapımcılığını ise aksiyon filmlerinin usta ismi Jerry Bruckheimer üstleniyor.

Johnny Deep’in unutulmaz sinema karakterleri arasına adını yazdırdığı Jack Sparrow , seyir zevki bol bir film ortaya çıkarıyor. Her filmde olduğu gibi, elbetteki müziklerde yapım için önem taşır. Bu filmde ise o güzel ezgileriyle Hans Zimmer bizlere eşlik ediyor.

Filmin Fragmanı:

Yazan: Sinan Çalık




Bunları İncelediniz mi?

lostboyskiefersutherlan
1987 yapımı vampir filmi “The Lost Boys”

Normalde günümüzde çekilen vampir filmlerini bile pek sevmezken biraz değişiklik olsun dedim ve 87 yapımı “Kayıp Gençler” filmini seyretmeye başladım. Fakat şunu en başta belirtmek gerekiyor ki filmin 87 yapımı … Devamını oku..

50 ilk öpücük film resimleri
“Her gün aynıydı ama sanki ilk buluşma gibi..”

Aşkın hayatımızı ne kadar değiştirdiğini anlatan bu romantik-komedi türü filmin başrollarinde, Adam Sandler ve Drew Barrymore yer almaktadır. Çapkın Harry Harry, 30’lu yaşlarda yakışıklı ve çapkın biridir. Soğuk su canlıları … Devamını oku..

Bruce Almighty (2003)
“Amman Tanrım!” - Bruce Almighty

Evvela Jim Carrey denilince aklına ne gelir? Benim çocukluğum gelir. Hemen ardından çocukluğumu şenlendiren onlarca filmi gelir aklıma. Yalancı Yalancı, Maske, Hayvan Dedektifi ve dahası. Jim Carrey ben de dâhil … Devamını oku..

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress