4
May

1987 yapımı vampir filmi “The Lost Boys”

Normalde günümüzde çekilen vampir filmlerini bile pek sevmezken biraz değişiklik olsun dedim ve 87 yapımı “Kayıp Gençler” filmini seyretmeye başladım. Fakat şunu en başta belirtmek gerekiyor ki filmin 87 yapımı olduğunu unutmamak ve günümüz teknolojileri ile karşılaştırmamak gerekiyor.

Ne yalan söyleyeyim filmi izlerken o kadar keyif aldım ki belki bazı şeyler çok sırıtmış olabilir ama dediğim gibi o döneme göre gayet güzel bir film ortaya çıkmış. Hatta film, günümüzde çekilen Alacakaranlık, Vampir günlükleri gibi yapımlara bir ışık olmuş gibi. Nedense seyrederken böyle bir izlenime kapıldım. :)

Anne babası boşanan iki kardeş, anneleriyle birlikte büyük babanın yanına Santa Carla’ya yerleşmişlerdir. Fakat burası “Dünyanın cinayet başkenti” olarak anılan tuhaf bir yer. Çok fazla genç ortadan kayboluyor. Elektrik direklerinde, panolarda kayıp ilanları asılıdır. Kimse neler olduğunu anlamaz ve kaybolan çocuklarla da ilgili herhangi bir iz bulamazlar. Kasabanın büyük bir çoğunluğu gençlerden oluşmaktadır. Fakat tek işleri eğlencedir bu gençlerin. Kardeşlerin en büyüğü Michael, Star isimli bir kızdan hoşlanır ve onun peşinde dolanmaya başlar. Star’ın kendisini fark etmesiyle olay farklı boyutlara taşınmıştır. Farklı bir ortam diyorum çünkü Star ve arkadaşları Vampirdir ve Michael’de kan içerek onların arasına katılmıştır.

Başlarda kendisindeki değişikliğin farkına varmaz. Gece dışarıya çıkmaktan hoşlanıyor, sabahları devamlı uyuyor ve zamanla kan içme isteği de ortaya çıkınca olaylar ortaya çıkmaya başlıyor. Sam, son günlerde satın aldığı vampir çizgi romanlar da okuduğu şeylerin abisi ile eşleştiğini görünce başlarda korkuyor fakat onu kurtarabileceğine inandığı için şehirdeki tuhaf vampir avcısı çocuklardan (Edgar ve Alan) yardım alır.

Hiç şüphesiz yapım yılına göre baya başarılı bir film olmuş. Özellikle vampir avcısı çocuklara çok fazla güldüm. Harika bir ikili olmuşlar. :D Filmi izlerken, günümüz teknolojisini yok sayarak seyrettiğiniz taktirde keyifle seyredebileceğiniz bir film olmuş. Tavsiyedir.. :)




Bunları İncelediniz mi?

ayhan kaplan
Bir Ata Demirer Klasiği - Berlin Kaplanı

Merhabalar efenm. Uzun zamandır uzak kaldım filmlerden. Ama geçenlerde Ata Demirer’in son yapımı olan Berlin Kaplanı’nı izleme fırsatına kendime görebildim çok şükür. Ata Demirer’in şov dünyası için yapmış olduğu çalışmalarını … Devamını oku..

“Umut iyi bir şeydir, iyi şeyler asla ölmez.” - Esaretin Bedeli

Umut.. bu yapım için özetlenip söylenebilecek en güzel söz Umut’tur. 1994 senesinde yönetmen Frank Darabont ve yazar Stephen King ustaların önderliğiyle Esaretin Bedeli hayatımıza girdiğinde, eminim ki Umut sözcüğü adına … Devamını oku..

Golden-Globe-Filmloverss11
71. KEZ ALTIN KÜRE

Aday bazı filmleri izleyememiş olmamdan dolayı tören boyunca ”Şu filmi de Oscar öncesi izlesem iyi olacak” diye not düştüğüm, genel itibariyle tarafsız düşüncelerle izlediğim bir tören oldu 71. HFPA Golden … Devamını oku..

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress