29
Eyl

“Halk konuştuğum zaman onların adına konuştuğuma inanıyor. Ama ben konuşamıyorum!”

Bu film ile ilgili çok yerde yorumlara ve önerilere rastladım ama henüz izleme fırsatı bulamamıştım ta ki bu güne kadar.. Filmi orjinal diliyle izlemenizi öneriyorum. Filmin konusu diğer savaş, tarif filmlerinden çok farklı. İzlerken ilk başlarda biraz sıkıcı gelse de yavaş yavaş sizi filme bağlıyor.

Siz kral olsaydınız en çok neyden korkardınız ? Savaştan mı yoksa halkın önünde konuşmaktan mı ? Kral VI. George (Colin Firth) kekeme olduğu için en çok halkının önünde konuşmaktan korkuyor ve gitmediği doktor kalmamıştır fakat hiç birinden bir fayda görmemiştir. Kralın eşi Kraliçe Elizabeth (Helena Bonham Carter) Lionel Logue (Geoffrey Rush ) diye birini bulur fakat bu kişi doktor değildir ve hiç birde eğitim almamıştır bu konuyla ilgili ama sadece bu konuyu kendine uzmanlık etmiş biridir..

Kral VI George’nin tek umudu Lionel Logue’dir. Ama diğer doktorlardan hiçbir yarar göremediği için ilk önce tedaviyi reddeder. Fakat tedavinin ilk aşamasında uygulamış olduğu yöntemin işe yaradığını gören George tedaviyi kabul eder ve daha çok sık gitmeye başlar.. Savaş kapıya dayanmıştır artık.. Kralın halkın önünde bir konuşması yapması gerekiyor çoğu kez yapamayacağına inansa da Lionel’in desteği ile çalışmalara daha çok ağırlık vermeye başlıyor ve sonunda mikrofonun karşısına geçerek halkına seslenmeye başlıyor..

Film çok hoşuma gitti nedeni ise sıradan bir tarih, savaş filminin yanı sıra çoğu sahnede sizi güldürmeyi başarıyor.. Ayrıca Zoraki Kral filmi,

En İyi Erkek Oyuncu (Colin Firth) (Altın Küre)
En İyi Erkek Oyuncu (Bafta)
En İyi Özgün Müzik (Bafta)
En İyi Özgün Senaryo (Bafta)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Geoffrey Rush) (Bafta)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Helena Bonham Carter) (Bafta)
Oscar Ödülleri En İyi Orijinal Hikaye (David Seidler) (Oscar)
En İyi Senaryo (David Seidler) (Oscar) ödüllerini almıştır.

Fragman




Bunları İncelediniz mi?

”Kanunlar değişir Epps, evrensel gerçekler bakidir” 12 Years a Slave (2013)

Aralık-Ocak-Şubat ayları itibariyle Sinema dünyasının ödül zamanı geldi. Bu pazar açıklanacak olan Altın Küre, Şubatta Bafta, Martta Oscar ve sinema eleştirmenlerinin ödülleri ile beraber aday filmler hakkında yorumlar, tahminler de … Devamını oku..

Cehenneme bir adım
“Bu mağaracılık değil. Bu bir ego yolculuğu.” - Cehenneme bir adım

Seyrettiğim ilk korku filmini (Lanetli Ev) sinemada izlediğim için tövbe etmiştim. Bir daha hayatta izlemeyeceğim diye. Hatta filmde bir çok sahneyi gözüm kapalı izlediğimi hatırlıyorum. Sonradan filmle ilgili yorumları okurken … Devamını oku..

300 Spartalı resimleri
“300 Spartalı”

M. Ö. 480 yılında gerçekleşen Thermopylae savaşının konu alındığı filmin başrollerinde, Gladyatör filminden tanıdığımız Gerard Butler ve Lena Headey, David Wenham, Michael Fassbender, Peter Mensah, Vincent Regan, gibi isimler yer … Devamını oku..

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress