12
Haz

Aron Ralston’ın Hayatta Kalma Mücadelesi – 127 Saat

Filmin ismini çok sık duymuştum fakat yeni izleme fırsatım oldu. Doğruyu söylemek gerekirse filmden beklentim bu kadar yüksek değildi ama beni yanılttı..

Filmin konusuna gelecek olursak eğer, 1975 doğumlu Aron Ralston isminde bir dağcının yaşam mücadelesini anlatmaktadır. Hayatının büyük bir kısmını kanyonlarda dolaşarak, dağlara tırmanarak, kayak yaparak geçirmekte olan ve bundan keyif alan birisi. Nisan ayının sonlarına doğru Utah’ın Blue John Kanyon’unu gezmeye -kendi değimiyle “parkta gezi”- gider. Fakat bu sefer diğer gittiği yerlerden farklı olarak kimseye haber vermeden, nereye gittiğini ailesine, arkadaşlarına bile söylemeden sessizce çekip gider.

Blue John Kanyon’una giderken yolda iki kadın ile tanışır ve kaybolduklarını öğrenir kendisini rehber olarak tanıtarak onları gidebileceği yere kadar götürür. Birkaç saat orada beraber eğlendikten sonra ayrılırlar ve Aron Blue John Kanyonu’na doğru yola çıkar. Biraz ilerledikten sonra kanyonun gizli ve karanlık kalmış yerlerini gezmek için aşağıya inmeye karar veriyor.

Tüm hayatını değiştirecek bir olay başına geliyor ve yukarıda ki 400 kiloluk kaya düşerek sağ kolunun üzerine oturuyor ve 6 gün boyunca dar bir alanda onu sıkıştırıyor. Önce kolunu kesmeye çalıştı fakat bunda başarılı olamayınca 6 gün boyunca çantasında bulunan çakı ile kayayı zedelemeye çalıştı ama yerinden bile oynamadı maalesef. Günler geçtikçe suyu azalan ve artık her şeyin bittiğini anlayan Aron ailesine ve arkadaşlarına veda etmek için yanında getirdiği kamera ile kayıt yapmaya başlıyor. Saatler geçtikçe onu hayatta tutan tek şey kamerası ile yaptığı kayıttır.

127 saatin sonlarına doğru, Aron uykusuzluk, açık, susuzluğun (hayatta kalmak için son günlerde idrarını içmek zorunda kalıyor.) etken olduğu halüsinasyonlar (sıkıştığı yerin tam karşısında bir oda olarak hayal ediyor ve ileride doğacak olan oğlunu tek koluyla kucakladığını görüyor) görmeye başlıyor. Bu halüsinasyonun etkisiyle ilk günden denediği fakat başaramadığı şeyi tekrar yapmaya çalışıyor; önce sağ kolunda ki kemikleri kırıyor ve sonra da kolunu kesiyor! Ayakta duracak hali olmamasına rağmen ailesi, arkadaşları ve hayalini kurduğu oğluna kavuşmak için direniyor ve tesadüfen Kanyon taraflarında gezen bir aile ile karşılaşıyor ve oradan kurtulmayı başarıyor.

Ayrıca Aron’un kaydettiği videoları sadece kayıttaki seslendiği insanlar,127 Saat’in yapımcıları ve filmde kendisini oynayan James Franco izlemiş. Altı bölümden oluşan ve kazadan hemen sonra çekilen bu etkileyici belgeselden bir bölümü de izleyebilirsiniz.
Son olarak şunu söyleyelim Aron’un son gecesinde görmüş olduğu halüsinasyonu gerçek olmuş ve kendisinin Leo isminde bir erkek çocuğu dünyaya gelmiştir. Ayrıca yapmış olduğu sporlardan da vazgeçmeyip halen dağa tırmanmaya da devam ediyor

Birde bu hikayeyi yaşayan kişiden dinlesek çok daha iyi olur sanırım :)

Fragman




Bunları İncelediniz mi?

“Sakın gerçekten zamanı gelmeden önce öfkene yenik düşme.” - 25. Saat

Edward Norton… Çoğumuz kendisini Dövüş Kulübü’ndeki harika oyunculuğu ile tanıdı. Edward, sanki dayak yemek için yaratılmış bir oyuncu. Psikolojisi çökmüş ve dayak yemekten zevk alan karakter bu kadar mı güzel … Devamını oku..

lostboyskiefersutherlan
1987 yapımı vampir filmi “The Lost Boys”

Normalde günümüzde çekilen vampir filmlerini bile pek sevmezken biraz değişiklik olsun dedim ve 87 yapımı “Kayıp Gençler” filmini seyretmeye başladım. Fakat şunu en başta belirtmek gerekiyor ki filmin 87 yapımı … Devamını oku..

1343810270_the_big_wedding-oo
The Big Wedding - Büyük Düğün

Yıllar önce boşanan ve evlatlık oğullarının düğünü için bir araya gelen çılgın bir çift üzerinden açılan film, evlat edindikleri çocuklarının aşırı dindar annelerinin de düğüne geleceğini öğrenip tekrar evli numarası … Devamını oku..

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress