17
Ağu

“300 Spartalı”

M. Ö. 480 yılında gerçekleşen Thermopylae savaşının konu alındığı filmin başrollerinde, Gladyatör filminden tanıdığımız Gerard Butler ve Lena Headey, David Wenham, Michael Fassbender, Peter Mensah, Vincent Regan, gibi isimler yer alıyor.

Pers ordusuna karşı amansız bir mücadele

Sparta kralı Leonidas (Gerard Butler), ülkesinin devamlılığı, rahat ve huzur içinde yaşaması için, gözünü budaktan sakınmayan bir liderdir. Pers ordusunun ülkesini işgal edeceği haberini aldıktan sonra, onları karşılamak için küçük bir ordu kurar. Bu ordu, 300 kişiden oluşan, dünyanın en güçlü ordusudur. Fiziksel güçlerinin yanında, özgürlük istekleri, inançları, halklarına olan sevgileri, zekaları onları özel yapmaktadır. Kral Leonidas, keskin zekası ve liderlik vasfıyla onlara önderlik eder ve Pers ordusuyla karşılaşırlar.

Devasa yaratıklara karşı

Pers ordusu, Sparta’lılara karşı akın akın dalga dalga saldırmaktadır. Fakat her saldırısı, Sparta’lılar tarafından geri püskürtülmektedir. Pers ordusu, sadece insanlara değil, devasa yaratıklarada sahiptir. Fakat Spartalılar o kadar güçlüdür ki, Pers ordusunu her defasında püskürtmektedir. Savaş, günler sürer. Sonunda kazanan..

Şahane efektler

Filmde bir avuç Spartalının, koca Pers ordusuna nasıl kafa tuttuğunu görüyoruz. Filmde kullanılan görsel efektler, tek kelime ile şahane. Film farklı bir teknikle çekilmiş.

Frank Miller, kendine has renk kullanımı, panoramik manzaralar ile çizgi roman tadında bir film ortaya çıkarmış.




Bunları İncelediniz mi?

67. Cannes Film Festivali Altın Palmiye Ödülü “Kış Uykusu” filminin..

Festival başladığı zaman herkes bir heyecanla twitter üzerinden link arayışına geçti. Tabii ki böyle bir ödül gecesini hiçbir televizyon kanalı canlı olarak yayınlamadı. Fransızca’da olsa bir şekilde anlık olarak festivali … Devamını oku..

3. Uluslararası Engelsiz Film Festivali Kısa Film Yarışması Başvuruları Başladı.

Son günlerde film yarışmaları ile ilgili mailler geliyor ve elimden geldiğince yayınlamaya çalışıyorum. Az önce başka bir kısa film yarışması ile ilgili bir mail geldi ve aynen aktarıyorum. 3. ULUSLARARASI … Devamını oku..

“Silah bendim ama katil ben değildim.” - Murder in the first (1995)

Alcatraz.. 1861 - 1963 yılları arasında Amerika’nın en ünlü hapishanelerinden biriydi. Fakat hapishanenin bu üne kavuşmasının sebebi, mahkumlara yapılan işkencelerdir ve bu hapishaneyi konu alan birçok film yapılmıştır. Bunların arasında … Devamını oku..

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress