29
Ağu

Çalınmış bir şeyi çalmak hırsızlık mıdır? – Zamana Karşı

Fazla bilim kurgu filmi izlemeyen ben, sanırım artık bu tür filmleri takip etmeye başlayacağım. Aslında önceden izlediğim bir iki film vardı ve onlarda güzel ve konuları akıcıydı. Önceden birkaç kez karşılaştım fakat konusu ilgimi çekmediği için izlememiştim. Bugün ne izlesem diye düşünürken artık izlemenin zamanı geldi diyerekten bu filmi seçtim..İyi ki de seçmişim diyorum ve konuya geçiş yapıyorum.. :D

Filmde, gelecekte insanlar 25 yaşına geldikten sonra yaşlanmıyorlar ve ölümsüzlük için bir yöntem bulmuşlar. 25 yaşına gelen her gencin kolundaki sayaç devreye giriyor ve o sayaç yaşayacakları ömrün süresini belirliyor. Tabii ki her geçen dakika ömürlerinden kısalıyor ve bu sayacın süresini artırmak için günü birlik işlerde çalışıyorlar ve karşılığında ise ömürleri birkaç gün daha uzuyor. E tabi hal böyle olunca bazı çakallar daha uzun yaşayabilmek için karşıdaki insanların ömürlerini çalmaya başlıyorlar ve ülkenin belli bir kesiminde çalıp çırpma ile zengin olmuş insanlar.. Koşullar ne kadar değişirse değişsin gene zenginler rahat bir şekilde yaşamlarını sürerken, yoksul kesim ise onlara hizmet etmeye devam edecek sanırım.

Bir kaçımızın ölümsüz olabilmesi için, pek çok insan ölmek zorunda.

Babasını küçük yaşta kaybeden Will Salas’ın (Justin Timberlake) hayatta tek yakını annesidir ve onu kaybetmesi ile tek düşündüğü şey mevcut sisteme, zamana karşı gelmek. Film gerek konunun farklılığı, gerek oyuncuların iyi olmasıyla gerçekten kaliteli bir yapım olmuş. Bazı sahneler biraz saçma gelsede sonuçta bunun bir bilimkurgu filmi olduğunu unutmamamız gerek :) Bugün ne izlesem diye düşünen yada farklı bir konu arayışına giren film severler için güzel tercih olacaktır..




Bunları İncelediniz mi?

shutterisland_0
“Hangisi daha kötü olurdu; bir canavar olarak yaşamak mı, yoksa bir insan olarak ölmek mi? ” - Zindan Adası

Teddy Daniels, yakışıklı, karizmatik, oldukça zeki bir polistir. Arkadaşıyla birlikte inanılmaz karışık olayların döndüğü bir adadaki akıl hastanesine, çocuklarını boğarak öldüren! bir katilin esrarengiz şekilde kayboluşunu araştırmak üzere gelirler. Yalnız … Devamını oku..

“Hep birlikte yarına gidelim..” – The Croods

Animasyon filmi dendiği zaman yaş sınırı, konusu veya metrajı ne olursa olsun izlemem gereken bir sinema/film türüdür diyebilirim. Ve son zamanlar da izlediğim animasyonlar arasın da kendine “en iyi 5 … Devamını oku..

Kemal Sunal'ın Hayatı ve Filmleri
Kemal Sunal’ın hayatı ve oynadığı filmler

Kemal Sunal… Hiç şüphesiz ki ülkemizde yetişen en önemli sanatçılarından birisidir. Hatta bana göre komedi dalında tektir filmleri. Oynadığı her filmde izleyici güldürmeyi başarmıştır. Birçoğumuz, Kemal Sunal filmlerini onlarca kez … Devamını oku..

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress