1
Nis

“Ben kötü adamım ve bu iyi bir şey. Asla iyi adam olmayacağım ve kötü bir şey değil. Yerinde olmak istediğim başka biri yok.”

Ne zamandır böyle keyifli bir animasyon filmi izlemiyordum. En son izlediğim Brave filmi güzel ve keyifliydi ama bu film bambaşka bir şey olmuş. İzlediğin en iyi animasyon filmler arasında ilk 3 sıraya rahatlıkla yer edindi bile kendine. Bu şekilde düşünmemin nedeni hiç şüphesiz konusu olsa gerek. 90′lı yıllarda çocukların çoğu atari salonlarında vaktini geçirirdi. Zamanla atarilerin eve girmesiyle salonlara olan ilgi azaldı. 2000′li yıllarda ise evlere bilgisayar girmesiyle atari devri kapandı. Ralph, bizlere o unuttuğumuz yılları hatırlattı.

Böyle bir senaryo nasıl ortaya çıkmış diye düşünmeden de edemedim açıkçası. Hayal gücünü baya zorlayan bir animasyon olmuş. Atari salonu kapandığı zaman, oyun karakterleri ne yapıyorlar hiç düşündünüz mü? Tabii ki düşünmediniz bu da soru yani. :D Lakin film dediğim gibi sınırları zorlayarak o karakterlere can vermiş. Salonun kapanışı ve açılışı anonslar ile karakterlere bildiriliyor. Kendi dünyalarında tek bir kural var “Kendi oyunun dışında ölme yoksa geri dönemezsin.” bu nedenle kendilerine de çok dikkat ediyorlar. Tabii alışmışlar oyunda “Game Over” yazısı geldikten sonra “Replay” ile dirilmeye. :D

Tamirci Felix Jr. oyununun kötü karakteri Ralph, iri yarı olmasından ve oyundaki karakterinden dolayı pek fazla sevilen birisi değildir. Tamirci Felix Jr. oyunun 30. yılında yapılan partiye bile kendisi davet edilmemiştir. Bu durum artık fazlasıyla canını sıkmıştır ve kendini kabul ettirmek için bir şeyler yapmayı kafasına koymuştur. Tabii bu süreç içerisinde diğer oyunların içine bir şekilde dahil olmuş ve oradaki düzenleri de bozmuştur. Her şeyin yoluna girmesi için fazla zamanları yoktur. Eğer oyunlar, salonun açılış saatinde çalışır hale gelmezlerse eğer fişi çekilerek salondan kaldırılacaktır.

Film daha ilk sahnelerinde bile kaliteli bir film olacağının mesajını veriyor ve filmin sonuna kadar bu tonda devam ediyor. Sugar Rush oyunun sevimli arızası Vanellope çok sevimli bir karakter olmuş ve Ralph ile muhteşem ikili olmuşlar. :)) Umarım bu tarz keyifli yapımlarla daha sık karşılaşırız.




Bunları İncelediniz mi?

71780_gal
“Bu ayı çok ballı.” - Ayı Yogi 2010

Birazda animasyonlardan yazalım dedim ve son dönemde en gözde animasyon olan Yogi Bear, Türkçe adıyla Ayı Yogi’yi kaleme alıyorum. Normalde hepimizin çocukluğunun unutulmaz karakterlerinden biridir Yogi. Haylaz, şapşal, piknik sepeti … Devamını oku..

The ultimate gift - Son armağan
“Kendi hayallerin olmayabilir ama bana benimkileri verdin.” - Son Armağan

Son sahnede olabilecekleri tahmin etmenize rağmen hiç sıkılmadan keyifle izlediğiniz bazı filmler vardır. İşte bu filmde tamda o keyifli yapımlardan biridir. Sanırım sıkıcı olmamalarının nedeni ise bir şekilde izleyene ders … Devamını oku..

76454_gal
“Neden bütün iyi alettler deception’lar da?”

İlk olarak oyuncak haliyle karşımıza çıktılar, daha sonra çizgi filmleri ile büyük hayran kitlesi yakaladılar. Kimlerden bahsettiğimi biliyorsunuz. Transformers’lar… Tüm bu çeşitliliğin içine Michael Bay birde sinema projesini kattığında çoğu … Devamını oku..

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress