17
May

“Bu ayı çok ballı.” - Ayı Yogi 2010

Birazda animasyonlardan yazalım dedim ve son dönemde en gözde animasyon olan Yogi Bear, Türkçe adıyla Ayı Yogi’yi kaleme alıyorum.

Normalde hepimizin çocukluğunun unutulmaz karakterlerinden biridir Yogi. Haylaz, şapşal, piknik sepeti düşmanı, yeşil şapkalı, kravat kullanan bir ayıydı. Birde onun aksine akıllı, zeki ufak tefek dostu Bobo…

Warner Bros stüdyoları geçmiş ilgiyi geçte olsa fark etmiş olacaklar ki, Yogi’ye bir animasyon tarzında film çekmeye karar vermişler. Aslında çekim tarzı olarak Looney Tunes’in film versiyonuna benziyor. Aynı tarzda bir animasyon yapımı.Konu olarak ise çizgi filminden farkı yok. Birebir aynısı. Yogi, Jellystone Park’ın da piknik sepetlerini gizlice çalmaya çalışırken asıl sorun kapıda belirir. Belediye başkanı parkı çıkarları uğruna kapatma kararı alır. Bunu engelleme görevi ise her zaman ki gibi koca göbekli Yogi ve onun ufak arkadaşı Bobo’ya kalır.

Eğlenceli ve vakit geçirmek için güzel bir animasyon yapımı. Devam filminin geleceğine kuşku yok.

Yazan: Sinan Çalık




Bunları İncelediniz mi?

children of men
“Çocukların sesleri olmadan, dünya ne garip bir yer…” - Children of men

Uzun zamandır bilim kurgu filmi izlemiyordum. Ne izlesem diye düşünürken adına sıkça rastladığım “Children of men (Son Umut) filminde karar kıldım. Film aslında diğer bilimkurgu filmlerinden oldukça farklı. Son Umut, … Devamını oku..

Kemal Sunal'ın Hayatı ve Filmleri
Kemal Sunal’ın hayatı ve oynadığı filmler

Kemal Sunal… Hiç şüphesiz ki ülkemizde yetişen en önemli sanatçılarından birisidir. Hatta bana göre komedi dalında tektir filmleri. Oynadığı her filmde izleyici güldürmeyi başarmıştır. Birçoğumuz, Kemal Sunal filmlerini onlarca kez … Devamını oku..

3046_gal
“Kimi seçersem seçeyim birileri mutsuz olacak.”

Her bölümünde içinizi sımsıcak ısıtacak, kimi yerinde çok kızacağınız ama bir o kadar da çok seveceğiniz; birbirine büyük bir sevgiyle, sımsıkı bağlanmış olan iki insan ve yaşlılığa doğru atılan küçük … Devamını oku..

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress