4
Eki

“Bir çocuğun ruhu, ruhların içinde en safıdır.” -The Butcher Boy (1997)

Sorunlu bir ailede büyüyen Francis Brady’nin hikayesi The Butcher Boy. İrlanda yapımı bir roman uyarlaması.

Francis’in alkolik, geçmişine fazlasıyla takıntılı bir babası ve psikolojik olarak rahatsız bir annesi vardır. Ev fazlasıyla huzursuz bir ortamdır Francis’in büyümesi için. Annesi ve babası sürekli kavga eder. Annesi ise( Francis’in tabiriyle) sık sık bozulur, tahtaları gevşer. Evin bu huzursuz ortamına rağmen Francis, en yakın arkadaşı Joe ile eğlenmekten hiç geri durmaz. Joe’yla birlikte Bayan Nugent’in elmalarını çalmalarıyla başlar her şey. En azıdan Francis olayların başlangıcına bunu koyar. Bayan Nugent, Francis’in annesiyle sokakta tartışır ve durdurulamayacak bir olaylar silsilesi başlar.


Francis, tüm sorunlarını gözardı ederek Joe ile eğlenmeyi sürdürmektedir fakat işler yolunda gitmez. Francis’in evden kaçmış olduğu bir gün annesi dayanamayıp intihar eder. Böylelikle Francis bir yalnızlaşma sürecine girmiş olur ve hayaller görmeye başlar. Onu tehlikeli yapan ise tüm sorunlarını tek kişinin üstüne yıkması olur. Bayan Nugent ve oğluna. Bu noktadan sonra Francis zaptedilemez hale gelir. Ta ki birini öldürene kadar.

Filmin sonrası yalnız kalan bir çocuğun yapabilecekleriyle ilgili. Bir çocuğun evrimi de denebilir. Öfke patlamalarına, terk edilmişliğe, kiliseye türlü yergilere, komünizm korkusu ve savaşa sahne oluyor film. Francis ise gördüğü hayaller ile başbaşadır.

Hollywood dışında çekilmiş enfes bir film. Harika oyunculuklar, sakin sountracklar ve bolca monolog barındırıyor. Olayları birinci ağızdan sempatik ve dürüst bir biçimde dinliyoruz. Bunun filmi hoş ve etkili kılan bir ayrıntı olduğunu düşünüyorum. Göreceğiniz en iyi çocuk performanslarından biri karşınızda.

İyi seyirler.

 




Bunları İncelediniz mi?

big2-cem-yilmaz-5_b115
CM101MMXI FUNDAMENTALS

Yıllardır tartışılıyor, hatta üzerinde bazı yorumcular farklı yorumlarda bulunuyor. Acaba Cem Yılmaz sadece komik mi, yoksa biz adam ne dese gülüyor muyuz ? Bu sorunun cevabını sanırım bu gösterisinde fazlasıyla … Devamını oku..

f0b67076d2ac7ce3d3045d3234425c6c
”Jacky, sebzelere fısıldayan adamdır..” - Le Chef

Uzun zamandır yazmak istediğim fakat devamlı unuttuğum bir filmdi. Bugün siteye bakarken taslaklarda başlığı görünce devamını getireyim istedim. :) Bu yıl adından çokça bahsedilen Chef filmini seyrettikten sonra bir anda … Devamını oku..

danny_the_dog__unleashed_2005_3
“Bazen hatırlamamanın daha kolay olduğunu düşünüyorum.” - Danny The Dog

Filmi ilk gördüğümde başrolünde Jet Li varsa eğer sadece bir dövüş filminden ibarettir diye düşündüm. Fakat izledikten sonra ne kadar yanıldığımı anladım ki Jet Li‘nin oyunculuğuna da hayran kaldım. Bu … Devamını oku..

© Copyright 2010-2015 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress