11
Oca

“Bazen gerçek, duymaya ihtiyacımız olan son şeydir…” - The Flowers Of War

Oynadığı her film izlenebilen oyuncular vardır. Bunların en başında Christian Bale yer alıyordur hiç şüphesiz. Bugüne kadar oynadığı her rolün hakkını fazlasıyla vermiş ve filmleri hafızamızda yer edinmiştir. Geçen gün oynadığı filmlere göz atarken Savaşın Çiçekleri isimli filme denk geldim. 1937 yılında Japonya’nın, Çin’in başkentini işgal ettiği dönemde savaş sırasında yaşananları ele alan bir film. Başta izleyip izlememekte kararsız kaldım ama Christian’ın oynadığı film kötü olabilir mi? düşüncesi ile izlemeye başladım.

Başlarda biraz sıkıcı ilerliyor ama sizi filmden koparmadan yavaş yavaş tüm dikkatinizi toplamaya başlıyor. John, rahip’in vefat etmesi üzerine defin işlemlerini gerçekleştirmek üzere Çin’e geliyor ve savaşın ortasında kalıyor. İlk başlarda baktığınız zaman alkolik ve tek derdi para olan birisini görüyoruz. Fakat savaşın etkisi onuda zamanla değiştirecektir. Kurşunların birine hedef olmadan kiliseye ulaşmayı başarıyor ve burada kendisini kilisede kız öğrenciler karşılıyor. 13, 14 yaşında olan öğrenciler rahibin ölümüyle yalnız kalmıştır. John’un gelişinden birkaç gün sonrada genelevden kaçan bir grup kadında kiliseye sığınmaya gelmiştir. Her ne kadar öğrenciler kadınları istemesede, kadınların gitmeye pek niyeti yoktur ve mahzende kalmaya başlarlar. Tabii bu kadınların gelmesine tek sevinen ise John olmuştur. :))

John, rahip’in cesedinin olmaması üzerine kendisine ihtiyaç olmadığı için erkenden gitmeyi düşünüyor ama zamanla savaşın kötü yüzüne şahit olduğu için kalıp kız öğrencileri korumaya çalışır. Kadınlar, çocuklar ve John için hayat hiç kolay değildir ve çok dikkatli olmak zorundalar.

Savaşın etkilerini sadece halkın gözünden değil birde askerlerin tarafından da ele almışlar. Hayatta kalan çok az Çin askeri kalmasına rağmen çocukları ve kadınları korumak adına fırsatını buldukları her an canı pahasına Japon askerleri ile çarpışmaya başlarlar. Özellikle savaş sahnelerinde çok etkileniyorsunuz ve askerlerin kendi hayatlarını hiçe sayıp halkını korumak için gösterdiği çaba gözlerinizin dolmasına sebep olacaktır.

Hani ilk başta filmi izlemesem mi diye düşünürken izledikten sonra ise etkisinden çıkamadığım bir film oldu… Kesinlikle fazla zaman kaybetmeden izleyin.





Bunları İncelediniz mi?

Superman: Man Of Steel
Superman: Man of Steel’den Yeni Bir Kare Yayınlandı

Gelecek yıl gösterime girecek olan Superman: Man of Steel’den yeni bir kare daha yayınlandı. Zack Snyder’in yönetmenliğini yaptığı Superman: Man of Steel’in çekimleri sürerken filmden yeni bir fotoğraf yayınlandı. Superman’in … Devamını oku..

gladiator
“Senin oğul olarak hataların, benim baba olarak başarısızlığımdır…” - Gladyatör

Gene eski film ama benim daha bugün izlemiş olduğum filmlerden bir tanesi ile karşınızdayım. Birisine “film önerir misin?” diye sorduğunda popüler cevaplar gelince ben direk onları listemin en sonuna atıyorum. … Devamını oku..

Partial-soundtrack-cover-for-Inside-Llewyn-Davis-photo-Nonesuch-458x276
BİRAZ MÜZİK, BOLCA COEN: INSIDE LLEWYN DAVIS

Bu yıl akademiye olan en büyük itirazlarımdan biri: Inside Llewyn Davis Yazıya bu sitem ile başlamak istedim. Coen Kardeşlerin son filmi Inside Llewyn Davis’i izledikten sonra ilk düşündüğüm şeylerden biri … Devamını oku..

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress