14
May

Kartal - The Eagle

Savaş filmleri dediğimizde, hele ki konu olarak antik roma, mısır, Sezar gibi öğeleri içinde barından bir yapımla karşı karşıyaysak akla gelen bazı öğeler vardır. Kılıç, kalkan, o uçları olmayan terlik benzeri ayakkabılar, miğferler, ihanetler, aldatmacalar vs vs…
Sinema seyircisi bu tür yapımlarla sık sık karşı karşıya kalmıştır. Bunlardan akıllarda kalanlar Russell Crown’un Oscar sahibi yapımı Gladyatör, Brad Pitt’in başrolünde yer aldığı Truva, Colin Farrell’in unutulmaz karakteri canlandırdığı Büyük İskender, 300 Spartalı,Titanların Savaşı gibi…

Kartal (The Eagle) filmi de bu noktada bizlere son dönemin akılda kalan antik yunan ve roma filmleri ile dizilerini çağrıştırıyor. Kartal’ın konusu da diğer yapımlar gibi aslında roman sayfalarından geliyor.Konu MS 140 yılında işgal altında olan Kuzey Britanya’da geçiyor. 20 yıl önce büyük Roma Lejyonu’nun İskoç’ya dağlarında kaybolmasının sırrını çözmek isteyen Marcus Aquila nın öyküsü. Sırrı babasının onurunu kurtarmak için çözmeye ant içen Marcus İskoç’ya nın dağlarında amansız mücadeleye göğüs gerer.

Filmin yönetmen koltuğunda State of Play (2009) filminden aşina olduğumuz Kevin Macdonald yer alıyor. Filmin başrolünde Channing Tatum, Donald Sutherland ve Jamie Bell yer alıyor.




Bunları İncelediniz mi?

Barfuss Filminden Kareler
Biz dans ettik, otobüs bileti aldık ve dondurma yedik.. - Barfuss

Uzun süredir filmler hakkında yazı yazmamıştım. Bu süre içerisinde bir çok film izledim yorumlamaya niyetlendim ama bilgisayar başında geçtiğim zaman tüm aklımdakiler uçup gidiyordu ki bu filmi izleyene kadar.. :) … Devamını oku..

Dokuzuncu-Kartal-5
Kartal - The Eagle

Savaş filmleri dediğimizde, hele ki konu olarak antik roma, mısır, Sezar gibi öğeleri içinde barından bir yapımla karşı karşıyaysak akla gelen bazı öğeler vardır. Kılıç, kalkan, o uçları olmayan terlik … Devamını oku..

50 ilk öpücük film resimleri
“Her gün aynıydı ama sanki ilk buluşma gibi..”

Aşkın hayatımızı ne kadar değiştirdiğini anlatan bu romantik-komedi türü filmin başrollarinde, Adam Sandler ve Drew Barrymore yer almaktadır. Çapkın Harry Harry, 30’lu yaşlarda yakışıklı ve çapkın biridir. Soğuk su canlıları … Devamını oku..

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress