12
Eki

Yarın için yaşayanın, bugün için yaşayan karşısında hiç şansı olmaz.

Çok önceden bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Kore yapımı bir film izlemeye başlamıştım ki hatta filmin ismi “Hırçın Sevgilim” ama ön yargıyla başladığım için bitirememiştim. O günden beri hiç Kore yapımı film seyretmemiştim ki bu filme kadar.. :)

Şunu söylemek istiyorum ki filmde oyuncuların performansları, filmde çalan parçalar, replikler ve senaryo hesaba kattığımız zaman film 10 üzerinden 9 puanı hakkediyor. 1 Puanı kırma sebebim ise o polisler.. Her ekrana geldiğinde sigarası ağzında sağa sola bakıyor sinir etti beni :D Neyse biz çok fazla kopmadan konumuza dönelim..

Bir tarafta annesi uyuşturucu bağımlısı olan ve kendisi ile hiç ilgilenmeyen Somee.. Diğer tarafta ise ailesini kaybettikten sonra her şeyden elini çeken ve kendi çapında bir şeyler yapmaya çalışan bir adam. İkisinin ortak yönü ise komşu olmaları :) Küçük afacan somee evde yalnız kaldığı zaman devamlı Cha’nın yanına gider ve samimi olmasada ikisinin de farkına varmadığı bir dostluk başlar. Somee bu küçük yaşta annesinin hataları yüzünden hayatı boyunca yaşayamayacağı tehlikenin içinde bulur kendisini. Cha, küçük kızı kurtarmak için bir söz vermiş ve onları sağ bir şekilde uyuşturucu ve organ mafyasının elinden kurtarmak için tehlikeli bir yola girmiştir.

Tehlikeli diyorum ama meğerse bizim Cha eskiden özel harekat ajanıymış. Eşini ve daha doğmamış olan bebeğini kaybettikten sonra kendi köşesine çekilmiş sakin bir şekilde hayatını sürdürüyordu ki Somee’nin başı derde girene kadar.. Açıkça söylemeliyim ki filmden ben bu kadar ümitli değildim ama fena ters köşeye yatırdı ve en iyi izlediğim filmler arasına çoktan yerini aldı bile.

Filmi izledikten sonra küçük kız Sae Ron Kim ve Bin Won’un oyunculuğuna hayran kalabilirsiniz. Başlarda film yavaş, durağan ilerlese de bu muhteşem ikili sizi filme bağlıyor. Tabii dövüş sahnelerini de unutmamak gerek.

Eğer ki önerebileceğiniz Kore yapımı filmler varsa paylaşırsanız sevinirim. Özellikle bidusun eğer sen bu makaleyi okuyorsan senden Kore filmleri listesi istiyorum :) Aklımda kalan bir replik ile yazıyı tamamlayalım.

“Birine çok yaklaşmak istersen, bir şekilde ondan uzak durursun.” - The Man From Nowhere




Bunları İncelediniz mi?

in-the-name-of-the-father1
“Bence, ‘merhamet’ kelimesini İngilizce sözcüklerden çıkarmak gerek.” - Babam İçin

Konusunu okuduğum zaman, izleyip izlememek arasında kararsız kalmıştım fakat yorumlara göz gezdirdiğim zaman ilgimi çekmeyi başarmıştı. Klasik bir giriş ile; başrollerinde Daniel Day-Lewis, Pete Postlethwaite, Mark Sheppard, Tom Wilkinson ve … Devamını oku..

Step Up 4 Filmi
Bazen kuralları çiğnemek güzeldir. - Step Up 4

Önceki filmlerde ki gibi gene bir grup genç hayatını dansa adamış ve bununla geçimini sağlamak için çalışmalar yapmaktadırlar. Tam herşey bitmişken bir dans yarışması düzenlenir. Diğer yarışmalardan farkı youtube üzerinden … Devamını oku..

9. Yıldız Kısa Film Festivali Başlıyor..

Yıldız Kısa Film Festivali başlıyor! Yola çıktığı ilk günden bu yana sinemaseverlerin ilgisiyle büyüyen Türkiye’nin ilk ve bağımsız öğrenci organizasyonu Yıldız Kısa Film Festivali dokuzuncu kez sinemaseverlerle buluşuyor. Y.T.Ü. Sinema … Devamını oku..

© Copyright 2010-2016 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress