17
Mar

“Kaderimiz içimizde yaşar. Sadece bunu görecek kadar cesur olmanız gerekir.” - Brave

Birkaç haftadır kendisinden sıkça söz ettiren animasyonu sonunda izleyebildim. Bu güne kadar izlediğim ve beğenmediğim animasyon filmi yok sanırım. 2013 En iyi animasyon ödülünü alan Brave için hak etti hak etmedi tartışmaları yapılırken merakla filmi seyretmeye başladım. Görselliğin kalitesinden mi nedendir bilinmez ama izlerken sizi baya bir kendine çekiyor ve sıkılmadan keyifli bir hikayeye ortak oluyorsunuz. Ailecek izlenecek bir film arıyorsanız eğer bu film tam size göre normalde yazının son cümlesinde tavsiye yaparım ama bu filmde bir farklılık yapalım. :))

Kendine özgür bir hayat çizmiş, okçuluğu seven ve söz dinlemeyen prenses Merida’nın kuralcı annesi ile başı beladadır. Kraliçe Elinor, devamlı kızına bir prensesin dikkat etmesi gereken kuralları öğretmeye çalışıyor. Prenses dediğin kibar olmalıymış, yüksek sesle konuşmaz ve silahı olmazmış. Fakat sorun şu ki Merida özgür bir insan olmayı seviyor ve bu kurallara da pek uymuyor. Kraliçe Elinor, kızının tüm umursamaz tavırlarına rağmen, kraliyet ailesine yakışır hanım hanımcık bir prenses olabilmesi için çabalıyor. Geleneklere göre, diğer krallıklardan gelen krallar ve oğulları arasında bir yarışma olacaktır ve ona göre birisi ile prenses evlenecektir. Evlilik konusu açıldığında ise Merida’yı ikna etmek pekte kolay olmayacaktır. Evlilik konusuna karşı çıkar ve sarayı terk eder.. Ormanın içinde bir cadıyla karşılaşır ve annesinin davranışlarından hoşlanmayan Merida, büyücüden annesinin değişmesi için bir büyü satın alır.

Annesinin evlilik konusunda görüşlerinin değişmesini beklerken bir anda hiç beklenmeyen bir şey meydana gelir ve yanlış büyü satın aldığını fark eder. Bu durum karşısında şaşkına dönen Merida, büyüyü bozmak için bir yol aramaya başlar. Her ne kadar sonu tahmin etsenizde, görselliğin çok iyi oluşundan olsa gerek sonuna kadar sıkılmadan seyrediyorsunuz. Hatta biraz daha uzun olsaydı, Merida karakteri üzerine daha fazla detay verilseydi çok daha güzel olabilirdi. Bu haliyle bile animasyon film listemde en üst sıralarda yerini aldı bile.. :))




Bunları İncelediniz mi?

ayhan kaplan
Bir Ata Demirer Klasiği - Berlin Kaplanı

Merhabalar efenm. Uzun zamandır uzak kaldım filmlerden. Ama geçenlerde Ata Demirer’in son yapımı olan Berlin Kaplanı’nı izleme fırsatına kendime görebildim çok şükür. Ata Demirer’in şov dünyası için yapmış olduğu çalışmalarını … Devamını oku..

aska_sans_ver
“Her an her yerde.” - Aşka Şans Ver

Aşka şans ver! - Beau, bir söz yazarıdır. Mesleğinde genç ve yeni tanınmaya başlamıştır ve şöhret basamaklarını tırmanmaya başlamıştır. Her şarkı sözünde daha da şöhretleniyordur. Kelley Carter ise ünlü dönemlerini … Devamını oku..

The ultimate gift - Son armağan
“Kendi hayallerin olmayabilir ama bana benimkileri verdin.” - Son Armağan

Son sahnede olabilecekleri tahmin etmenize rağmen hiç sıkılmadan keyifle izlediğiniz bazı filmler vardır. İşte bu filmde tamda o keyifli yapımlardan biridir. Sanırım sıkıcı olmamalarının nedeni ise bir şekilde izleyene ders … Devamını oku..

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress