18
Eyl

”İnsanoğlu ve teknoloji bu kadar gelişmesine rağmen kalem gibi ilkel bir aracın hala hayatımızda olması bir mucize” The Signal (2014)

Bilim-kurgu sineması 2014 yılında çok da iyi örnekler sunmadı maalesef. Yılın bilim-kurgu filmlerini tarttığımızda terazide hatırı sayılır bir ağırlık teşkil etmiyor diyebiliriz tabloya baktığımızda.

Özellikle ülkemizde son anda vizyona girmemesine karar verilen Johnny Depp’li Transcendence’in dünya çağında yaşadığı ağır hezimet buna en dikkat çekici örnek olarak gösterilebilir.

2014 yapımı bir başka bilim-kurgu ”The Signal” ise Transcendence kadar ağır bir hezimet olmamakla birlikte beklentiler düşük tutulduğunda gayet keyifli bir seyirlik sunuyor.

Nic ve Jonah üniversite öğrencisi olan iki yakın arkadaştırlar. Bu iki arkadaşın en büyük tutkuları ise bilişim dünyası ve hacker’lıktır.

Bir gün Nic’in kız arkadaşı Hailey’i bir yıllığına eğitim göreceği yeni üniversitesine kendileri bırakmak isterler. Böylece üç yakın arkadaş birlikte uzun bir seyahata çıkma fırsatı da bulacaklardır.

”Nomad” kod adlı bir hacker ise bu yolculuk süresince onları rahat bırakmayacak ve peşlerinde olacaktır. Uzun uğraşları sonucu Nomad’ın yerini tespit eden ikili onu bulup yüzleşmeye kararlıdırlar. Fakat hiç beklemedikleri bir şey bu yüzleşmenin sonunda onları bulacaktır.

Başrollerde Branden Thwaites, Beau Knapp, Olivia Cooke ve özellikle Matrix tutkunlarının fazlasıyla aşina olduğu isim Laurence Fishburne’ın yer aldığı The Signal yeni fikir sunmuyor veya türüne yeni bir soluk katmıyor belki ancak içeriği temellendirme çabasıyla film boyunca oluşturulan metaforları ile 2014’ün vasat bilim-kurgu filmleri arasından sivrilebilecek, türün meraklıları için keyifle izlenebilecek bir yapım.

İyi seyirler.




Bunları İncelediniz mi?

999GIT_Angelina_Jolie_042
“Ağrı kesicilerin işe yaramadığı bir dünya burası. Bu kadar çok acı olmasının başka bir açıklaması yok..” - Girl, Interrupted

1999 yapımı film ama ben daha bugün izleyebildim. Ara ara tempo yavaşlasada çok hoşuma gitti film nedense. Oyuncuların performansı resmen kilitledi beni ekrana. Hatta sanki o anlara hastaneden tanık oluyormuşsunuz … Devamını oku..

Terminal Filminden Kareler
Kanunlar gereği hava alanı dışına çıkmanız yasak olsaydı ne yapardınız? - The Terminal

Siteye yazı yazmayalı 14 gün olmuş.. Ama bu 14 gün içerisinde yazı yazmamamın nedeni film izlemiyor olmamdan kaynaklanıyor. Bu aralar yabancı dizilere sarmış durumdayım.. The Mentalist, Chuck, Supernatural derken film … Devamını oku..

pirates_of_the_caribbean_015
Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı

İlk filmiyle gişelerde yüzleri güldüren Karayip Korsanları, devam filmiyle karşımıza çıkıyor. Serinin bu 2. Yapımında, gözü pek delikanlımız Will Turner, Elizabeth ile evlenme arifesindedir. Düğün hazırlıkları yapıla dururken çılgın dostumuz … Devamını oku..

© Copyright 2010-2016 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress