4
Nis

“Ağrı kesicilerin işe yaramadığı bir dünya burası. Bu kadar çok acı olmasının başka bir açıklaması yok..” - Girl, Interrupted

1999 yapımı film ama ben daha bugün izleyebildim. Ara ara tempo yavaşlasada çok hoşuma gitti film nedense. Oyuncuların performansı resmen kilitledi beni ekrana. Hatta sanki o anlara hastaneden tanık oluyormuşsunuz gibi hissedebilirsiniz. Angelina Jolie bence, kariyerindeki en kral oyunculuğu sergilemiş. Yardımcı oyuncu olmasına rağmen, daha fazla dikkat çekmiş ve ödülleri toplamış.. Gene çok fazla lafı dolaştırmadan ben konuya geçiş yapayım direk. :)

Susanna, fazla miktarda aspirin alarak intihar eder ve hastaneye erken yetiştirilmesiyle kurtulur. Bu durumdan endişe eden ailesi, kendisini tedavi olması için hastaneye yatırmaya karar vermiştir. Kendisi her nekadar hasta olmadığını savunsada, doktorlar borderline (Sınır çizgisi) kişilik bozukluğu tanısı koymuşlardır. Tedavisi 18 ay sürecektir. Hala nelerin olduğunu anlayamamıştır ve olayları çözebilmek, kendini tanıyabilmesi için uzunca bir süre vardır önünde. Devamlı düşündüğü şey “ben burada kalmalı mıyım? Yoksa gitmeli mi?” Akıl hastanesinde yatan birçok insan sanırım kendini bu şekilde ilk başlarda sorgulamaya başlıyor fakat o hastaneden çıkabilmeleri için tedaviye olumlu sonuç vermeleri gerekmekte. Bunun içinde sanırım bazı şeyleri kabullenmek gerekiyor.

-Çünkü sen zaten öldün Lisa, ölsen kimse aldırmaz Lisa, çünkü sen çoktan ölmüşsün, senin kalbin buz kesmiş, o yüzden buraya dönüyorsun sen özgür değilsin yaşamak için buraya ihtiyacın var bu çok acı…

Acaba kendilerine çok fazla zarar vermeden bu tedavi sürecine olumlu cevap verebilecekler mi? Filmi izlerken kendinizi sanki o ortamda hissediyorsunuz. Zaman zaman hayatınızı sorgulamaya bile başlıyorsunuz.. Hatta akıl hastanesi ortamının ne kadar keyifli olabileceğini bile görüyoruz. :D

Filmin senaryosunun, oyuncuların performansı çok iyi olmasına rağmen sanki bir şeyler eksikti filmde.. Ama siz genede izleyin bu filmi hatta Angelina Jolie için bile izlenir. :)




Bunları İncelediniz mi?

Warrior film afişi
Tanımadığın şeytan, tanıdığın şeytandan iyidir. - Warrior

Bugüne kadar izlediğim en iyi dövüş filmi desem sanırım abartmış olmam. Bu filmi sakın diğer dövüş filmleri ile karıştırmayın. Diğerinden ayıran en büyük özelliği ise başrolleri paylaşan iki kardeş olması … Devamını oku..

gunesli-pazartesiler
Spregel…

Spregel… Hayatta her şeyin değişmez, evrensel bir yapısı vardır aslında. Nerede olursanız olun, nerede yaşarsanız yaşayın, nerede ölürseniz ölün bazı şeyler öylesine anlamsız – ya da anlamlı – aynıdır. Günlerden … Devamını oku..

2013 SİNEMASINDA SON VİRAJ

2013 sinemasında son 1,5 aylık döneme girdik. 11 aylık döneme baktığımızda bu yılın seyirci rekorunu elinde bulunduran Cem Yılmaz gösterisi CM101MMXI Fundamentals’dan, bu yılın en iyi animasyonu olmaya şimdiden aday … Devamını oku..

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress