5
Şub

#Sine’Mim - Unutamadığınız Filmler

Hepimizin hemen hemen takip ettiği en az 2, 3 kişisel blog vardır sanırım. Her gün takip etmesemde haftada 2, 3 kez girip biriken yazıları okumak daha keyifli oluyor. Son günlerde moda olan bu mim olayıda bloglara ayrı bir renk katıyor bence. Hatta şöyle söylim blogların birbiri ile mimlenmesi sayesinde farklı farklı kaliteli bloglarla da karşılaşabiliyoruz. Fakat hoşuma gitmeyen bir yanı vardı ve kimse filmlerle ilgili bir mim başlatmamıştı yada ben rastlamadım bilemiyorum.

Nihayet birisi bu eksikliği farketmiş olacakki “Unutamadığınız filmler” diye bir konu seçerek bu mimi paylaşmış. Öncelikle filmlere geçmeden önce mim için Aycan’a teşekkürlerimi iletiyor ve listeyi çok uzun tutmamaya çalışarak yazmaya başlayalım artık. :))

Onurlu bir adam – Men Of Honor

Çok uzun zaman önce izlemiştim ve yaşanmış bir hikayeyi konu edindiği içinde ayrı bir etkileyici film olmuştu bana göre. Carl, deniz kuvvetlerine katılmak için evinden ayrılır ve yeni bir hayata adım atmak için yola koyulur. Fakat her şey bu kadar kolay olmayacaktır onun. Carl, deniz kuvvetlerinde başarılı olan ama zenci olduğu için önüne türlü türlü engeller koyarak mezun olmasını engellenmeye çalışan bir gençtir. Filmi izlerken tüm o zorluklara rağmen hayalini gerçekleştirmek için ortaya koyduğu azmi sizi uzun bir düşüncelere sokabilir. Acaba bizler hayalimiz için neler yaptık? Ya da önümüze çıkan bir engelde ne kadar çaba gösterebiliyoruz? Filmle ilgili yorumlara bir bakıyorumda, bir kesim çok ama çok beğenmişken bir başka kesim ise vasat, kötü diye nitelendirmiş filmi. Bu kişilerle aynı filmimi izledim acaba diye düşünmedim değil hani. Film sizi baya bir içine alıyor hele o son sahnelerde Carl’i birlikte sanki o adımları atıyorsunuz.. Spoiler vermeden bu konuyu burada kesiyor ve diğer filmimize geçiyorum. :D

Warrior

Öyle pek fazla dövüş filmi izlemem ama bu film diğer izlediklerim arasında hiç şüphesiz en iyisiydi. Sanırım ilk sıraya yerleşmesinde en büyük etken dövüş kısmının 2. plana atarak aile kavramını işlemesi olsa gerek. Aile içinde oluşan sorunlardan daha doğrusu terk edilişlerden sonra yolları kesişen iki kardeş.. İkisininde paraya ihtiyacı var ve ikiside dövüş turnuvasını kazanmak için niyetli. Her ne kadar geçmişte kötü şeyler yaşansada bu kez ringte ikisi karşı karşıya gelecektir. Kardeş yönleri mi ağır basacak yoksa intikam duygusu mu? Çoğu zaman dövüşlerdeki sloganlara katıldığınızı göreceksiniz. Öyle kasmayın fazla kendinizi salın gitsin. :D

Hachiko

Bugüne kadar böyle bir film, böyle bir dostluk görmedim sanırım ben.. Köpek ile insanın arasında nasıl bu kadar kuvvetli bir bağ oluşabilir ki? Sanırım bunu, köpeği olan kişiler daha rahat anlayabiliyor. Filmi izleyip, izlememek konusunda kararsız kalmıştım ama gerçek bir hikaye olduğunu öğrenince fazla vakit kaybeden seyretmeye başladım ki çoğu sahnede gözleri doluyor insanın. Hani olanlara pek anlam veremiyorsunuz. Henüz daha çok küçükken bir tren istasyonunda Profesör ile yolları kesişen köpeğin hikayesini anlatıyor. Filmle ilgili daha fazla detay vermek istemiyorum çünkü vakit kaybetmeden bunu seyretmenizi tavsiye ederim. Hatta siteye de açmamışım konusunu yakın zamanda tekrar seyredip güzel bir yorum yapayım sitede en iyisi.. :)

Her filme böyle kısa kısa yorum yaparsam çok fazla uzayıp gidecek en iyisi ben diğerlerini sadece isim olarak belirteyim.. :))

  • Prestij
  • Zindan Adası
  • The Man From Nowhere
  • Savaşın Çiçekleri
  • Black
  • 3 İdiots
  • Ghajini
  • Ölü Ozanlar Derneği
  • Başka Dilde Aşk
  • Köstebek
  • Terminal
  • Barfuss
  • Kabadayı
  • Zoraki Kral
  • Son Samuray
  • Kelebek Etkisi
  • Yedi Yaşam

Şimdilik aklıma gelen filmler bunlar.. :)) Sanırım bu mim’i bir kaç arkadaşa paslamamız gerekiyor. :D Peren, Enes İlhan, Kelimeler Benim, Nurçin ve son olarak Beyaz sizlerinde cevabını bekliyorum. :))




Bunları İncelediniz mi?

sag-salim
İşler en fazla ne kadar karışabilir ki? - Sağ Salim

Bir film düşünün.. Ama öyle bir film düşünün ki son 10 yılın belkide en komik filmi olsun.. Evet “Sağ Salim” filminden bahsediyorum tabi ki :) Tamamen can sıkıntısına izlediğim bir … Devamını oku..

filmekimi
FİLMEKİMİ’NDE NELER İZLEYECEĞİZ?

Bu yıl Vodafone Freezone sponsorluğunda 13. Kez Düzenlenecek olan Filmekimi yine iddialı, dopdolu bir programla geliyor. Prömiyerini Sundance, Cannes, Venedik ve Toronto Film Festivallerinde yapan 40’dan fazla film vizyondan önce … Devamını oku..

140116_oscar640.hlarge
86. OSCAR ÖDÜL TÖRENİ ADAYLARI

Ellen Degeneres’in sunumuyla bu yıl 2 martta düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak olan 86. Oscar ödülleri adayları 16 Ocak Türkiye saatiyle 15.40’da açıklandı. Adayların açıklanmasının ardından her yıl olduğu gibi bu … Devamını oku..

© Copyright 2010-2016 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress