Bulunduğunuz Kategori: Hayatımız Sinema

12
Oca

72. Altın Küre Ödülleri Sahiplerini Buldu..

2014_1210_GoldenGlobes_DL_RightAlign-Logo_2400x430_KO

George Clooney’nin Cecil B. DeMille Yaşam Boyu Başarı ödülüne laik görüldüğü 72. Altın Küre Televizyon ve Film Ödülleri’ni kazananların listesi;

2
Oca

Sinemanın Geleceği Aranıyor! - 12. Uluslararası Altın Boğa Kısa Film Festivali

12. Altın Boğa Kısa Film Yarışması’na başvurular başladı!

İstanbul Lisesi Film Festivali kapsamında düzenlenecek “12. Altın Boğa Kısa Film Yarışması”na başvurular başladı. En iyi kısa film yönetmeninin “Altın Boğa Özel Ödülü”ne sahip olacağı yarışmaya lise öğrencileri katılabilecek.

Yarışmaya, düzenlendiği yıllar boyunca Türkiye’nin farklı illerinden ve kültürlerinden 800’ü aşkın kısa film katıldı. Yarışmanın önceki yıllardaki jüri üyeleri arasında Zeki Demirkubuz, Onur Ünlü, Hasibe Eren, Erkan Can, Atilla Dorsay ve Yekta Kopan gibi alanında yetkin yönetmen, oyuncu ve sinema yazarı bulundu. Ayrıca her yıl sonunda organize edilen ödül törenleriyle genç sinemacıların ustalarla bir araya gelmesi sağlandı.

Türkiye’nin dört bir yanından lise öğrencilerini sinemaya teşvik etmek ve bu alanda başarılarını ödüllendirmek amacıyla düzenlenen yarışma, bu yıl uluslararası platforma da taşınarak farklı kültürlerin sinema çatısı altında bir araya gelmesini hedefliyor.

24
May

67. Cannes Film Festivali Altın Palmiye Ödülü “Kış Uykusu” filminin..

Boa3zrNCIAA58_7

Festival başladığı zaman herkes bir heyecanla twitter üzerinden link arayışına geçti. Tabii ki böyle bir ödül gecesini hiçbir televizyon kanalı canlı olarak yayınlamadı. Fransızca’da olsa bir şekilde anlık olarak festivali takip ettik ve 32 yıl sonra ülkemize gelecek olacak Altın Palmiye’ye şahit olduk. :)) Uzun zamandır Twitter ana sayfasını bu denli hareketli ve heyecanlı görmemiştim. Sanırım son zamanlarda yaşadığımız ve aldığımız en güzel haber Nuri Bilge Ceylan’ın Kış Uykusu filmi ile ülkemize 2. (1982 yılında Yılmaz Güney “Yol” filmi ile ilk Altın Palmiye ödülünü almıştı.) olarak getirdiği Altın Palmiye ödülüydü.

7
Oca

‘Life of Pi’ ve ‘Pan’s Labyrinth’ üzerinden ‘Beast’s of the Southern Wild’e… Sinema’da çocuğun gözü

Yıllar önce Fransız Kültür Merkezi’nde bir kısa film festivaline gitmiştim. O festivalden aklımda kalan en nadide film, yaklaşık üç dört dakika süren ve çoçuklu bir ailenin, bir anne-babanın/ bir karı-kocanın, bugün adına süslü bir şekilde şiddetli geçimsizlik denilen kavgalarının anlatıldığı bir filmdi. Çok ilginç görünmüyor değil mi? Peki biz yetişkinler için sıradanlaşan bu kavgalar ya da sorunlar, çocukların gözünden nasıl görünüyor? İşte film bu yüzden aklımda yer etti. Anne baba kavga ederken, birbirlerine bağırıp, bir şeyler fırlatırken, çocuk kenardan onları izler. Bir koltuğun arkasına sinmiş, yok olmuşcasına bakar anne babasına ve artık kamera onun gözüdür. Evin içi bir savaş alanıdır, havadaki bir helikopterin pervanesinin sesi kulaklarımızı deler. Çocuk, avcısından saklanan, ürkek bir hayvan gibidir. Her yerde üst üste yığılmış kum torbaları, anne, babasının üzerinde kamuflajlar…

25
Mar

9. Yıldız Kısa Film Festivali Başlıyor..

9YildizKisaFilmFestivali-Afis_Kucuk
Yıldız Kısa Film Festivali başlıyor! Yola çıktığı ilk günden bu yana sinemaseverlerin ilgisiyle büyüyen Türkiye’nin ilk ve bağımsız öğrenci organizasyonu Yıldız Kısa Film Festivali dokuzuncu kez sinemaseverlerle buluşuyor. Y.T.Ü. Sinema Kulübü tarafından düzenlenen, jüriliğini sinema sektörünün özgün ve seçkin isimlerinin oluşturduğu festivalin son katılım tarihi 29 Nisan 2013.

13 Mayıs tarihinde açılış etkinlikleriyle başlayacak olan festival hafta boyunca yapılacak gösterimlerle devam edecek, 17 Mayıs akşamı gerçekleşecek olan ödül töreni ve kokteyl ile son bulacaktır. Hafta boyunca yapılacak olan gösterimlerin yanı sıra; panel, söyleşi ve atölyelerle katılımcılara keyifli anlar sunmayı amaçlayan festival herkese açıktır. Etkinlik mekânı Y.T.Ü. Davutpaşa ve Beşiktaş kampüsleridir.

KISA FİLM YARIŞMASI

Festival Kapsamında düzenlenecek yarışma bölümüne ulusal çapta tüm öğrenciler katılabileceklerdir. Yarışmaya katılan filmler, YTÜ Sinema Kulübü danışmanı Uğur KUTAY başkanlığında, YTÜ Sinema Kulübü Festival Ekibinden oluşan ön jüri tarafından değerlendirilecektir. Ön jüri değerlendirmesinden geçen filmler arasından kurmaca, canlandırma ve deneysel dallarda ilk üçe giren filmler esas jüri tarafından belirlenecektir. Esas jürinin belirlediği her dalda en iyi üç film ve özel ödül olmak üzere toplam on film gala gecesinde ödüllendirilecektir.

© Copyright 2010-2015 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress