7
Ara

Tam gaz giderken hiç yaralanmadım. Adamı tereddütte kalmak öldürür. - Premium Rush

Filmi uzun zamandır takip ediyordum ve sonunda çıktı. Geçen yıl fragmanı izlemiştim ve çok ilgimi çekmişti. Konu itibariyle farklı bir film olmuş . Ayrıca başrolünde Joseph Gordon-levitt yer alıyor. Oynadığı her rolün hakkını veriyor bu adam :))

Wilee, hukuk fakültesi öğrencisi fakat ofis ortamında çalışmayı ve takım elbise giymeyi sevmeyen, kendine göre kuralları olan bir gençtir. En büyük keyif aldığı şey ise bisiklet sürmektir. Parası az ve oldukça tehlikeli bir işi seçmiştir. Bisikletli kurye.. Fakat insan, sevdiği ve keyif aldığı işi yaptığı zaman daha verimli oluyor ki Wilee işinde en hızlı ve en iyi kuryecilerden biri olmuştur. Ama diğer arkadaşlarına göre trafikte daha çok kaza geçirme olasılığı var. Ani fren nedeniyle oluşan kazalar sebebiyle frenleri sökmüştür. Çoğu zaman taksiden inmek için kapıyı açan müşteri ile çarpışması olası bir sonuçtur. Bu yüzden trafikte daha dikkatli olmak zorundadır. Frenleri ve vitesli olmayan bisikleti ile otomobillerin arasından, dikkatli ve hızlı şekilde verilen adrese teslim etmek zorundadır.

Ne zaman başıma bir iş geldiyse sebebi frenlerdi.

Çoğu müşteriler önemli evrakları, trafiğe takılıp geç gelmemesi için bisikletli kuryeye teslim eder. Zamanında yetiştirmek için hızlı gitmek zorundadırlar. Tehlikenin yanı sıra birde peşlerine düşen bisikletli polisler olunca ayrı bir macera oluyor..

Wilee, eski fakültesinden teslim aldığı zarfı zamanında yerine teslim etmesi gerekiyor. Fakat bu sefer diğerlerinden farklı olarak daha zorlu olacak teslimat. Çünkü elindeki zarf oldukça önemli ve peşinde olan birisi vardır. İş git gide zorlaştıkça paketi iade eder ve olaydan sıyrılmaya çalışır. Ama olayın iç yüzünü öğrendiği zaman saatinde yerine yetiştirmek için bu kez daha hızlı gitmek zorundadır.

Joseph Gordon-levitt, her zamanki gibi rolün hakkını vermiş.. Film öyle ahım şahım olmasada kendini kesinlikle izlettiriyor. Konusu farklı olan filmler izlemeye değer. :)




Bunları İncelediniz mi?

“Bir kezle hiç arasındaki fark her şeydir.” - Locke

Tek mekan, tek oyuncu ve ona eşlik eden sesler.. Birçok kişiye hitap etmeyen bu filmler doğru oyuncu-lar- ile harika bir şölene dönüşebiliyor.. Tıpkı bu filmde olduğu gibi. Güzel bir iş, mutlu … Devamını oku..

“Herkes hayatını bir şekilde kazanmak zorundadır, kendisini satarak da olsa…” - Sound of Noise

2001 yılında çekilen ve birçok ödül alan “Music For One Apartment And Six Drummers” kısa filmi aynı ekiple birlikte tam 10 yıl sonra beyazperde karşısında izleyici ile buluşur. Filmi izledikten … Devamını oku..

Kasımda aşk başkadır.
“Sen benim ölümsüzlüğümsün.”

Kasım da Aşk Başkadır! Kasım denilince aklınıza ilk gelen şeyi sormak isterdim size.. “Kasım!” Yahu, ne var bu Kasım ayında da böyle filmin adına konmuş, onu betimleyen şey ne? Sonbahar … Devamını oku..

© Copyright 2010-2015 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress