27
Ağu

”Maden geleceğimiz olamaz”- October Sky(1999)

Yeraltına, madenlere inerken uçsuz gökyüzüne bakmak, Sputnik’in geçişini izlemek ve başarmaya inanmak.
Batı Virgina, Coalwood.
Tek geçim kaynağı maden ocakları olan ve bütün erkek çocuklarının madenciliğe yönlendirildiği bir kasaba. Bu kasabadaki tek seçeneğin, gerçeğin ortasında üç lise öğrencisi.

17 yaşındaki Homer Hickam, babası hayatını maden ocaklarına adamış olan, babasının istekleri ve kendi hayali arasına sıkışmış bir lise öğrencisidir.
O sıralarda soğuk savaşın yönünü değiştiren bir haber kasabada hızla yayılır. Sovyetler ”Sputnik” isimli uydusunu uzaya fırlatmıştır. Bu haber, genç Homer’ın hayatını hızla değiştirecek bir karara sebep olur.

Homer’ın hayali madenlere inmek değil, roket fırlatmak olacaktır.
Homer ve arkadaşları bir yandan kasabadaki önyargıları yıkmaya çalışırken öbür yandan kasabalı bir çocuğun kazanmasının imkansız olarak görüldüğü Indianapolis Ulusal bilim yarışmasına katılmak için
mücadele edeceklerdir.

Gerçek bir hikayeden yola çıkan ”October Sky” filmin gerçek kahramanı Homer Hickam’ın ”Rocket Boys” isimli romanından beyazperdeye aktarıldı. (Filmin ismi de Rocket Boys’ın harflerinin yerleri değiştirilerek oluşturulmuş.)

Filmin başrollerinde Jake Gyllenhaal ve baba John Hickam rolünde dikkat çeken Chris Cooper bulunuyor.

October Sky, her ne kadar türevi birçok başarı öyküsü odaklı film gibi sonu tahmin edilebilir bir film olsa da oyunculuklarıyla, ince detaylarıyla kendini sıkmadan izletiyor.

İyi seyirler.




Bunları İncelediniz mi?

“Umut iyi bir şeydir, iyi şeyler asla ölmez.” - Esaretin Bedeli

Umut.. bu yapım için özetlenip söylenebilecek en güzel söz Umut’tur. 1994 senesinde yönetmen Frank Darabont ve yazar Stephen King ustaların önderliğiyle Esaretin Bedeli hayatımıza girdiğinde, eminim ki Umut sözcüğü adına … Devamını oku..

stoker20132013
“Bazen daha kötü bir şey yapmanı engellemek için kötü bir şey yapman gerekir.” - Stoker

Güney Kore’nin en ünlü yönetmenlerinden, muhteşem üçlemesi ile sinemaseverlerin gönlünde taht kuran Chan- Wook Park’un ilk Hollywood denemesi olan Stoker, yönetmenin diğer filmlerinin yanında biraz Hollywood kalıplarına girmiş kalıyor. Çok … Devamını oku..

yesilyol
“Her birimiz kendi yolumuzda..” - Yeşil Yol

Hayatımın filmi.. Anlatılmaz yaşanır cinsinden. Şu yaşıma kadar onca film izledim ama hiç biri yeşil yolun yerini tutmuyor. Eminim ki ne diğerleri ne de yenileri de tutmayacak. Her insanın ömrümde … Devamını oku..

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress