19
Kas

Maske takmadan önce, kim olduğum kimsenin umurunda değildi. - Kara Şövalye Yükseliyor

Batman.. Bugüne kadar hiç çizgi romanını okumadım ve Tim Burton‘un yönetmenliğini yaptığı Batman filmlerini de seyretmedim. Nedense pek ilgimi çekmemişti o zamanlar. Fakat Christopher Nolan‘ın yönetmenliğini yaptığı bir kaç film izledikten sonra diğer filmlerine göz atarken karşılaştım bu seri ile. Kadrosu bir o kadar dolu ki her ne kadar bilim kurgu sevmesemde Morgan Freeman, Christian Bale, Gary Oldman, Liam Neeson ve Michael Caine için bu filmler izlenir düşüncesi ile 2008 yada 2009 yılında seyretmiştim.

Aradan tam 4 yıl geçti ve nihayet yeni film çıktı. Anca bugün izleme fırsatı bulabildim. Bu kez kadroya Kedi Kadın rolü ile Anne Hathaway ve kötü adam Bane’i canlandıran Tom Hardy dahil olmuştur. Filme başlamadan önce süresine bakıyorsunuz 2 saat 45 dakika ama zamanın nasıl geçtiğini anlamadan finali yapmışsınız bile. Bu sürede uzunlukta bir filmi izlerken ara sahnelerde falan sıkılmamak mümkün değil. Ama bu adamlar bunu başarmış.. :) Müzikler, oyunculuklar ve kurgu o kadar iyi ki kilitleniyorsunuz resmen. Ama şunu da belirtmek istiyorum bana göre serinin en iyi filmi bir önceki Kara Şövalye filmiydi. Aslında sanırım o filmi en iyisi yapanda Joker karakteriydi.. :)

Bu filmde ise Joker‘in yerine kötü adamı oynayan Bane ön planda yer alıyor. Wayne, yaşadığı olaylar yüzünden köşesine çekilmiş hatta evden dahi dışarı çıkmaz. Etrafta kendisi hakkında, kaza geçirdiği ve yaraları nedeni ile evde saklandığını söylentileri dolansada gerçeği kimse bilmez. Ama bugüne kadar ki asıl amacını şehrini ve insanları, kötü insanlardan korumak olmuştu. Tekrar sahalara dönmesine ise Bane sebep olacaktır. Fakat bu kez her şeye baştan başlıyoruz. Çünkü aradan çok zaman geçtiği için zamanla gücünü kaybetmiştir. Öncelikle kendisini toparlaması için çalışmalara başlar.

Ama kendini tam toparlayamadan Bane’in karşısına çıktığı için bu sefer her şey daha kötüye gitmeye başlar ve kendisini kendi tutsaklarına hapseder. Şehire yerleştirilen bombanın patlaması için çok az zaman kalmıştır. Bunu da önleyebilecek tek kişi Batman’dir. Ne yapıp edip tutulduğu zindandan çıkıp o bombayı etkisiz hale getirmelidir ama bu kez çok zor bir görev onu bekler. Çok fazla detay vermek istemiyorum çünkü konuya bir girdiğimiz zaman finaline kadar anlatmış olurum sanırım :D

Çoğu kişi diğer filmlere göre bunu biraz durgun bulsada bence diğer filmlerden eksik yanı yoktu. Hatta final sahnesi ile diğerlerinden ayrılabilir bile. Seriyi en kısa zamanda tekrardan izlemek istiyorum. Çünkü Nolan, bir daha Batman filmi çekmeyeceğini açıklamış. Umarım bu kararını bir şekilde değiştirip devam filmini çeker.




Bunları İncelediniz mi?

Behzat-C-Son-Harfiyat-Filmi-Cekimleri-Sona-Eriyor-1308753202
Behzat Ç. Son Hafriyat Filmi

Belki de televizyon kanallarında yayınlanan diziler arasında ki en gerçekci, en doğal dizi Behzat Ç’dir. Ankara’yı ve Ankara insanlarını anlatan bir polisiye dizisi olmakla birlikte Türkiye’yi ekran başına toplayan dizi, … Devamını oku..

Yedi Yaşam Filminden Kareler
“Tanrı, dünyayı yedi günde yarattı. Bense, benimkini yedi saniyede mahvettim..”

Gösterime girdiği günden beri, isminden oldukça söz ettiren bu duygu yüklü filmin başrollerinde, Will Smith, Rosario Dawson, Woody Harrelson, gibi isimler yer alıyor. Ben Thomas(Will Smith), geçmişte yaşadıklarından pişmanlık duyan, … Devamını oku..

the-patriot-poster
“Yıllardır günahlarımın dönüp, beni bulmasından korkuyordum.. Bu bedel, dayanamayacağım kadar ağır..” - The Patriot

Sıkça karşılaştığım ama bir türlü izleyemediğim The Patriot filmini sonunda seyredebildim. Mel Gibson‘un başrolde oynaması izlememdeki en büyük etkendi aslında. İzlediğimde ise niye bu kadar geç seyrettim ki diye düşünmeden … Devamını oku..

© Copyright 2010-2015 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress