22
Mar

“Kalbim bana hep, insanların doğuştan iyi olduklarını söylemiştir. Tecrübelerim ise aksini iddia eder.” - Kanlı Elmas

Leonardo DiCaprio‘nun oyunculuğunu çok beğensemde bu filmi hep ertelemiştim.. Geçen gün izleyeceğim filmler listesine 3. sıraya eklemiştim ve geçte olsa seyredebildim filmi. Bugüne kadar izlediğim her filmi, en iyiler listemin en üst sıralarında yerlerini almışlardı ve bir filmi daha bu listeye eklenmiş oldu. :))

Bu tarz filmleri izledikten sonra insan bir süre düşüncelere dalıyor ve nasıl bir dünyada yaşadığını ister istemez sorgulamaya başlıyor. Afrika’da, halkın yaşadıklarını beyaz perdeye çok başarılı bir şekilde yansıtmışlar. Sömürülen bir ülkenin, kendi halkı ile birlik olup bunun için savaş mı gerekirken, sömürgeci ülkelerin bazı grupları desteklemesiyle ülkede iç savaş çıkar ve kendi aralarında bir savaşa girerler. Ülkenin tek kaynağı topraklarından çıkan elmastır. Sözde özgürlüklerini kazanmak isteyen kişiler, birlik olarak küçücük çocuklara uyuşturucu verip beyinlerini de yıkadıktan sonra ellerine birer silah verir. Yaşlı, genç, kadın, erkek ve çocuk demeden insanları öldürmeye başlarlar.

Madenlerde çalışacak insanları bulmak için, köyleri basıp zor şartlar altında çalışabilecek insanları toplarlar. Madende çalışacak insanların arasındaysanız eğer, sizin bir aileniz artık yoktur. Ya o baskın sırasında öldürülmüşlerdir ya da siz o madenden hiç kurtulamayacaksınızdır. Balıkçı Solomon Vandy, bu baskınlardan birinde yakalanmış ve çalışması için madenlerin birine götürülmüştür. İşçiler o kadar sıkı denetleniyor ki sürekli üstleri aranıyor. Elmas ile yakalananlar ise göz kırpmadan öldürülmektedir. Küçücük bir elmas tanesi, bir çok kişi için rahat bir hayat demektir. Fakat elindeki bu kaynağı değerlendiremeyip, başka ülkelerin eline geçmesine engel olamazsan ne sen o kaynaktan yararlanabilirsin, ne de halkın. Solomon, şuanda kadar hiç rastlanmayan büyüklükte bir elmas bulmuş ve bunu gizlice bir yere gömmüştür. Bunun duyulması demek, ailesinin öldürülmesi demektir.

Güney Afrikalı paralı asker Danny Archer, tesadüfen bu elmasın varlığından haberdar olmuş ve Solomon ile anlaşmaya vararak onu ele geçirmeye çalışır. Solomon’un elmas karşılığında istediği tek şey vardır ailesini sağ salim kurtarmak.. Danny ve Solomon bu korkunç savaşın ortasında birlikte ailesini bulmak için yola koyulurlar. Acaba bu savaştan sağ çıkarak, ailesine kavuşabilecek mi?

Oyuncuların performansları dışında, ara ara çalan müzikler ise ayrı bir lezzet katmış filme resmen. Ayrıca yaşanmış bir hikaye olduğu için etkisinden de kolay kolay kurtulamıyorsunuz. Benim gibi hala bu filmi izlemediyseniz eğer vakit kaybetmeden filmi izlemenizi öneriyorum.. Leonardo Di Caprio‘nun oyunculuğuna bir kez daha hayran olacaksınız..




Bunları İncelediniz mi?

indir (1)
“Bazen sanki hiç hissedemeyeceğim şeyleri hissettiğimi düşünüyorum. Sanki her şeyi hissetmişim de artık hiçbir şey hissedemeyecekmişim gibi.” - HER

Akılda kalıcı, hayranlık uyandırıcı, sarsıcı… Böylesine New York Times usulü bir tanım yapmak istemezdim ama tanımlayacak üç kelime bulsam böyle derdim. Daha çok tanım da bulunabilir bu filmin hissettirdikleri için, … Devamını oku..

Kaybedenler Kulübü Film Kareleri
“Zincirlerimizden başka kaybedecek bir şeyimiz yok.”

Filmin başrollerinde Nejat İşler (Kaan), Yiğit Özşener (Mete), Ahu Türkpençe (Zeynep) gibi başarılı isimler yer alıyor. Kaan çeşitli kitapların basımını yapan yayınevi sahibidir. Mete’nin ise Kadıköy’de barı vardır. Mete’nin plak … Devamını oku..

Şemsiye Akademisi: Kıyamet Senfonisi Artık Türkçe

JBC yayıncılık gene iş başında :) Büyük ses getiren ve birçok ödül alan Şemsiye Akademisi JBC Yayıncılığın katkılarıyla artık Türkçe.. Serinin ilk cildi Kıyamet Senfonisi raflardaki yerini almaya başladı. Her … Devamını oku..

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress