28
Eyl

Attila Marcel (2014)

Genç piyanist Paul…
Anne ve babasını kaybettikten sonra iki yaşından itibaren dans eğitmeni teyzelerinin yanında büyüyen, hayatı piyanosunun notalarıyla anlamlandırmaya çalışan, sessiz bir genç.

Rutin hayatı esnasında günün birinde gizemli komşusuyla tanışması Paul’u gizli kalmış geçmişine yapacağı uzun bir yolculuğa çıkarır.

Bu zihinsel yolculuk onu beklenmedik yüzleşmelerle, anılarla, hiç tanımadığı anne ve babasının hikayesiyle karşı karşıya bırakırken bir yandan da gizemli komşusuyla arasında bir sır dostluğu başlatacaktır.

”Attila Marcel” izleyiciyi Paul’un yolculuğuna ortak eden, çokca buruk bir şekilde gülümseten, hüzünlendiren değerli bir film.
İçinde barındırdığı hüzün; katı, yoğun bir dramdan çok uzak, dengeli ve sade bir anlatımla sunulmuş. Bir an bile çizgiyi bozmaması takdire şayan.

İyi seyirler




Bunları İncelediniz mi?

django_2
“Genç ölmek için fazla yaşlıyım.” - Django Unchained

Filmin kadrosunu gördüğüm zaman izleyip izlememek konusunda kararsız kalmış ve bir süreliğine ertelemiştim. Bu düşünceye sahip olmamdaki en büyük etken ise; günümüzde yapımcıların, yönetmenlerin zengin kadro ile yola çıkıp izleyicinin … Devamını oku..

stoker20132013
“Bazen daha kötü bir şey yapmanı engellemek için kötü bir şey yapman gerekir.” - Stoker

Güney Kore’nin en ünlü yönetmenlerinden, muhteşem üçlemesi ile sinemaseverlerin gönlünde taht kuran Chan- Wook Park’un ilk Hollywood denemesi olan Stoker, yönetmenin diğer filmlerinin yanında biraz Hollywood kalıplarına girmiş kalıyor. Çok … Devamını oku..

iyi-gunde-kotu-gunde-filmi
“İyi günde kötü günde..”

Yönetmenliğini Dermont Mulroney’in üstlendiği, Kellan Lutz, Mandy Moore Jessica Szohr, Jane Seymour, James Brolin’in başrollerini paylaşıtğı 2010 yapımı komedi-romantik film türüdür. Evlilik danışmanlığı yapan Ava’nın hayatı, süpriz bir şekilde babası … Devamını oku..

© Copyright 2010-2015 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress