28
Tem

120 Kahraman Çocuk

1914 yılında yaşanılan zor günlerin ve Türk’lerin kahramanlıklarının anlatıldığı bu filmde, Özge Özberk, Cansel Elçin, Burak Sergen, Emin Olcay, Demir Karahan, Alican Yılmaz, gibi yakından tanıdığımız isimler yer alıyor. 120 Kahraman Türk çocuğunun, nasıl kahramanca mücadele verdiğini, en güzel şekilde anlatıyor.

1914 yılının Haziran ayı

Balkan harbinden yeni çıktığımız zamanlar. Büyük toprak kayıpları yaşanmış ve milyonlarca insanımız perişan hale düşmüştür. Artık zaman üzerimizdeki kara bulutları atıp, feraha kavuşma zamanıdır. Tüm ülke bunun için çalışmakta ve herkes artık, savaşın yerini barışa bırakmasını istemektedir.
İşte o günlerde, henüz hayatının baharındaki Münire (Özge Özberk), lise müdürü olan babası Cemal öğretmen (Emin Olcay), kendisinden birkaç yaş küçük olan iki erkek kardeşi Mehmet ve Mustafa’dan oluşan ailesiyle Van’da mesut ve mütevazı bir hayat yaşamaktadır. Bir yandan da, nişanlısı Süleyman Teğmen (Cansel Elçin) ile evlilik planları yapmaktadır.

1.Dünya savaşı

Fakat bu mutluluk çok sürmez. Çünkü 1914 yılının Ağustos ayında, 1.Dünya savaşı patlak verir. Ülkemizde seferberlik ilan edilir ve bütün aileler, varını yoğunu Türk askerinin emrine sunar ve çocuklarını orduya gönderir.

Ve savaş ülkemize sıçrar

1914 yılının Kasım ayında, Rusların taarruzuyla, savaş ülkemize sıçrar. Süleyman Teğmen’in bulunduğu jandarma tümeninden Van’ a gelen bir telgraf, durumun ne kadar zor olduğunu gözler önüne serer. Van’da kar kalınlığı 2 metreyi bulmuştur ve arabalarla cephane taşınamamaktadır. Tek seçenek, cephaneyi yayaların taşımasıdır. Fakat eli silah tutan herkes cephededir. Kalanlarda, Taşnak Çetelerine karşı ailelerini korumak zorundadır. Bu yüzden tek seçenek, cephaneleri çocukların taşımasıdır. 120 kahraman Türk çocuğu bu iş için seçilir.




Bunları İncelediniz mi?

3. Uluslararası Engelsiz Film Festivali Kısa Film Yarışması Başvuruları Başladı.

Son günlerde film yarışmaları ile ilgili mailler geliyor ve elimden geldiğince yayınlamaya çalışıyorum. Az önce başka bir kısa film yarışması ile ilgili bir mail geldi ve aynen aktarıyorum. 3. ULUSLARARASI … Devamını oku..

498465
Attila Marcel (2014)

Genç piyanist Paul… Anne ve babasını kaybettikten sonra iki yaşından itibaren dans eğitmeni teyzelerinin yanında büyüyen, hayatı piyanosunun notalarıyla anlamlandırmaya çalışan, sessiz bir genç.

Sucker-Punch-17
Sucker Punch (2011)

Zack Syneder’in ilk olarak 2004 yılında karşımıza Ölülerin Şafağı ile çıkışını hepimiz hatırlarız. O ağır, anlamsız yürüyüşlere sahip zombilerin yerine, koşan, zıplayan eğlenceli zombileri işlemesiyle tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. … Devamını oku..

© Copyright 2010-2016 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress