3
Haz

X-Men: Birinci Sınıf - 2011

X-men serisinin ilk filminin başında Nazi toplama kampından annesini kaçırmak için demir kapıyı bir el hareketiyle fırltması izledik. Fakat bu 3 filmlik seride ve Wolverini anlatan filmde Profesör Xavier ve Mangetonun nasıl arkadaş olduğu, nasıl düşman oldukları ve neler düşündüklerini geçmişlerini asla bize göstermediler. X-men First Class’da ise tam bu noktaya parmak basıyorlar. Seyirciye Xavier ve Magnetonun gençlik dönemleri izlettirilerek bu soruların cevaplarını bulmaları sağlanıyor.

Charles Xavier telepati gücüne sahip kendi halinde bir gençtir. Dünya üzerinde kendi gibi garip güçlere sahip insanlar olup olmadığını merak etmektedir. Eric Lehnsherr (Magneto) ise ömrünü Nazi kamplarında geçirmiş metalleri kontrol edebilen genç biridir.

Bu iki arkadaş, mutantlardan oluşan bir dünya kurmak isteyen ve nükleer bomba kullanma çabasında olan Hellfire kulübü başkanı Sebastian Shaw’a karşı güçlerini birleştirme kararı alırlar. Sebastian’ın kulübünde farklı yeteneklere sahip mutantlar varken, Xavier ve Eric’te mutantlardan oluşan bir ekip kurmaya başlar.

Genç bir bilim adamı ve aktivist olan Dr. Henry “Hank” McCoy farklı tarzda aletler tasarlarken bir yandan da DNA üzerinde oynamalar yapmaktadır. Mavi deriye sahip Raven Darkholme ise asi bir mutanttır. Ekip Beyaz Kraliçe olarakta tanınan Emma Frost, Azazel ve diğer mutantlara karşı amansız bir savaşa girişir.

Wolverine filminin ardından Magneto’ya ait tek filmin çekileceği söylentileri dilden dile dolaşırken yapımcılar bunun yerine X-men’in öncesini anlatmayı uygun görmüş.

Yazan: Sinan Çalık




Bunları İncelediniz mi?

“Silah bendim ama katil ben değildim.” - Murder in the first (1995)

Alcatraz.. 1861 - 1963 yılları arasında Amerika’nın en ünlü hapishanelerinden biriydi. Fakat hapishanenin bu üne kavuşmasının sebebi, mahkumlara yapılan işkencelerdir ve bu hapishaneyi konu alan birçok film yapılmıştır. Bunların arasında … Devamını oku..

76414_gal
X-Men: Birinci Sınıf - 2011

X-men serisinin ilk filminin başında Nazi toplama kampından annesini kaçırmak için demir kapıyı bir el hareketiyle fırltması izledik. Fakat bu 3 filmlik seride ve Wolverini anlatan filmde Profesör Xavier ve … Devamını oku..

İster kum tanesi olsun, ister kaya.. İkisi de aynı şekilde batar suya..

Son zamanlarda bir merak sardım bu Kore yapımı filmlere. Bidusun‘un önerisi ile bu akşam Oldboy filmini seyrettim. Filme nasıl giriş yapacağımı bilemedim.. İzlediğiniz tüm intikam filmlerini unutun bir kere. Senarist … Devamını oku..

© Copyright 2010-2016 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress