28
Nis

Yaşam Şifresi

Source Code - Sinemaya yeni bakış açısı kazandıran isimlerden birisidir Duncan Jones. 2009 Yılında sinemalara bağımsız yapımı Moon/ Ay ile adım atan Jones, ikinci filmi Source Code ile seyircilere unuttuğumuz o bilim kurguyu tekrardan aşılıyor.

Jones’ın dijital efektler yerine daha mekanik ve dekora dayalı görselleri seçmesi ise kendi yönetmenliği üzerine farklı bir tarz kazandırıyor.

Source Code ile, sinemaya 2 yıllık aradan sonra bir hollywood yapımıyla devam etmeye karar vermiş görünüyor.Jack Gyllenhall, Michelle Monaghan ve Vera Farmigan’ın başrollerini paylaştığı Source Code, yine içinde bilim kurgu-süprizler ve gizemler barından bir yapım.

Colter Stevens (Gyllenhall) adında bir askerin, Chicago’da gerçekleşen bir tren patlamasına neden olan olayları çözmeye çalışmasını konu alıyor. Bu çözme olayını ise alışık olmadığımı bir biçimle, hayatlarının son sekiz dakikasını yaşayan kişilerin yerine geçerek…

Filmin aslında bilim kurgu türünde diyeceğimiz yapısı haricinde, aslında tekrar yaşanan bir gerçekliği konu almasıda ilginç kaçıyor.

Filmin Fragmanı

Yazan: Sinan Çalık




Bunları İncelediniz mi?

Şirinler filminden kareler
Şirinler New York’a Gelirse Neler Olur Sizce?

Çocukluğumuzun vazgeçilmez çizgi filmi şirinler.. Çoğu zaman başlasın diye televizyon başında saatlerce beklerdik. Aslında bu sadece Şirinler için değil Tom ve Jerry, Tweety, Taş devri ve isimleri aklıma gelmeyen diğer … Devamını oku..

Do-ga-ni-872444
“Mücadele etmemizin sebebi dünyayı değiştirmek değil, dünyanın bizi değiştirmesine izin vermemek için…” - Do-ga-ni

Geçenlerde ne izlesem diye düşünürken sitenin birinde bu filmle ilgili yorumlar yapıldığını gördüm ve listemin en başına attım filmi. Film hakkında okuduğum yazılar ve yorumlarda filmin, 2005 yılında Mujin’de işitme … Devamını oku..

supermann
Superman: Man of Stell’den İlk Görüntüler Yayınlandı

Yönetmen koltuğuna Zack Snyder’ın geçtiği yeni Superman filmi “ Man of Stell” in çekimlerine geçtiğimiz günlerde başlandı. Henry Cavill’in Superman’i canlandıracağı yeni filmde, Russell Crowe (Jor-el), Kevin Costner ( Jonathan … Devamını oku..

© Copyright 2010-2016 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress