8
May

Ne olmuş yani büyük adam olamadıysak. Hayallerimizi de satmadık ya.. – Rina

Kim demiş Türk sineması kötü diye?? Tamam tamam şahsen ben de hep ön yargıyla yaklaştım Türk Sinemasına.. Ama bu filmi izleyince anlayacaksınız ki bizim de harbiden çok kaliteli filmlerimiz varmış. Sanırım bizler en iyi dram konusunu işleyebiliyoruz. Fakat duygulandırırken bir anda tebessüm yaratmasını da ihmal etmiyoruz. İzlemediğim neredeyse tüm Türk filmlerini izleyeceğim sonradan ben bunu nasıl izlemedim ya demek istemiyorum çünkü. :)

Hepimizin çocukluktan başlayan hayalleri vardır sanırım. Hatta bizler hayal kurmayı “Büyüyünce ne olacaksın?” sorusu ile öğrendik sanırım. Kimimiz bu hayalinin peşinden koştu, bunu başardı yada başaramadı.. Kimimiz ise hiçbir çaba göstermeden onun hayallerinde kalmasını sağladı. Rina’nın da konusunu hayaller üzerine. 3 Kafadar arkadaş, yok yok onlara arkadaş demek az kalır. Kardeş, can ciğer dost demek daha doğru olur sanırım :) Birisinin hayali sevdiği kızla evlenmek.. Diğerinin ise, hiç konuşmadığı ama deliler gibi sevdiği kişi ile konuşup, ona duygularına açmaktır. Ama bunların dışında ise üç arkadaşın bir ortak hayalide var. Kendi çabalarıyla yaptıkları şarapların, fabrika kurarak daha geniş çapta üretimini sağlamak.

Hatta buna o kadar çok inanmışlar ki bozuk para bile biriktirmişler, aç kalmışlar kimi zaman ama hayallerine inandıkları içinde vazgeçmemişler. Birçok formül denemişler kimisinde tam kıvamı yakalamışlar kimisinde ise olmamış. Bir başarısızlıkta vazgeçmek doğru da olmazdı zaten..

Şunu da atlamamak gerek aslında her ne kadar her gün formül üzerinde çalışıp daha iyi bir şarap için uğraşsalar da bu fabrika hangi parayla kurulacaktı? 2, 3 kasa üzüm satılarak mı? Yoksa balık satılarak mı bu para toplanacaktı? Tam bu sırada adaya gelen 2 Fransız (Ayrıca şarap fabrikaları da varmış :D) şarapların tadına bakıp beğeniyorlar. Çok iyi bir fırsat ayaklarına gelmiş olmasına rağmen içlerinden sadece biri bunu yakalayabiliyor. -Oda formül üzerinde günlerdir çalışan Ömer-. En zor kısımda burası sanırım. Ömer ne yapacak peki şimdi? Bir tarafta ailesi, diğer tarafta ise birlikte bunun hayalini kurduğu can ciğer arkadaşları.. Öte yandan ise bu hayalini gerçekleştirmek için önüne sürülen güzel bir imkan..

Hayat bazen seçim yapmak zorunda bırakır insanı. Sen ne yapacaksın? Doğru olanı mı seçeceksin. Yoksa yapman gerekeni mi?

Vedalaşmak asıl kalana değil gidene koyar..




Bunları İncelediniz mi?

the-patriot-poster
“Yıllardır günahlarımın dönüp, beni bulmasından korkuyordum.. Bu bedel, dayanamayacağım kadar ağır..” - The Patriot

Sıkça karşılaştığım ama bir türlü izleyemediğim The Patriot filmini sonunda seyredebildim. Mel Gibson‘un başrolde oynaması izlememdeki en büyük etkendi aslında. İzlediğimde ise niye bu kadar geç seyrettim ki diye düşünmeden … Devamını oku..

Warrior film afişi
Tanımadığın şeytan, tanıdığın şeytandan iyidir. - Warrior

Bugüne kadar izlediğim en iyi dövüş filmi desem sanırım abartmış olmam. Bu filmi sakın diğer dövüş filmleri ile karıştırmayın. Diğerinden ayıran en büyük özelliği ise başrolleri paylaşan iki kardeş olması … Devamını oku..

Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm Film Afişleri
Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm 2. Fragman Yayınlandı

28 Ekim 2011’de beyaz perdeye gelecek olan Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm filminin yeni fragmanı yayınlandı. Gelen bir ihbar üzerine Gençlik Park’ına giden cinayet büro ekibi, gömülü bir tabut bulur. … Devamını oku..

© Copyright 2010-2016 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress