18
May

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları Bölüm 1

J.K. Rowling’in bir cafe köşesinde sıkıntısından yazmaya başladığı Harry Potter, 7 kitaplık serisinin beyazperdeye uyarlanmasıyla seyirciye seyri yüksek fantastik bir dünya sunmuştu.

Şimdi ise bu 7 serilik dünyanın son bölümüne yaklaştık. Yönetmen koltuğunda yer alan David Yates, son kitabın uzunluğundan olacak ki filmi 2 parçaya bölmüş. Aslında bu serinin de dert yandığı bir noktaydı, kitaptaki olayların filme sığdırılamaması. Yates’te bunun farkına varıp olayları kırpmadan 2 parça halinde sinemaya taşımayı istemiş.

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları diğer bölümlerden farklı olarak Hogwarts’ı mesken tutmuyor. 6. kitap Melez Prens’te, Snape’in Dumbledore’u öldürmesinin ardından hogwarts Voldemort’un eline geçer. Harry Dumbledore’la başladığı işe yani hortkulukları yok etmeye Ron ve Hermonie ile devam eder. Kaçak hayatı sürerek gittikleri bu yolda bazen anlaşmazlıklarla, bazen tehlikelerle ve bazen de ölümün sıcak nefesiyle karşılaşırlar.

Yazan: Sinan Çalık




Bunları İncelediniz mi?

baslangic
Başladığım yere geri dönmek hiç bu kadar karmaşık ve zor olmamıştı…

BAŞLANGIÇ… Filme geçmeden önce şunu hatırlatalım, filmi çok dikkatli izlemezseniz eğer ne izlediğinizi anlamazsınız ve çünkü çoğu zaman kafanızı bir hayli karıştıracak bu film :) Baş kahramanımızın adı Cobb. Cobb … Devamını oku..

supermann
Superman: Man of Stell’den İlk Görüntüler Yayınlandı

Yönetmen koltuğuna Zack Snyder’ın geçtiği yeni Superman filmi “ Man of Stell” in çekimlerine geçtiğimiz günlerde başlandı. Henry Cavill’in Superman’i canlandıracağı yeni filmde, Russell Crowe (Jor-el), Kevin Costner ( Jonathan … Devamını oku..

Kemal Sunal'ın Hayatı ve Filmleri
Kemal Sunal’ın hayatı ve oynadığı filmler

Kemal Sunal… Hiç şüphesiz ki ülkemizde yetişen en önemli sanatçılarından birisidir. Hatta bana göre komedi dalında tektir filmleri. Oynadığı her filmde izleyici güldürmeyi başarmıştır. Birçoğumuz, Kemal Sunal filmlerini onlarca kez … Devamını oku..

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress