19
May

“Çığlık atmaktan korkma..”

90 ların o durgun korkudan uzak sinema anlayışını Kevin Williamson yok etmişti. Çığlık filmi ile ortaya attığı 80’li yılların korku filmlerine benzer yeni seriyle 90’lı yılların gençliğini korkutmayı başardı.

Çığlık, eski korku tarzında olduğu gibi gençleri kurban olarak seçse de arada diğer yapımlarla uyuşmayan bir fark var. Eski yapımlarda gençler korku sineması nedir bilmezken, çığlıktaki kurbanlar korku ve korku sinemasından haberdardırlar. Yani normal yaşamlarında korku filmi izleyen kurbanlarla karşı karşıyayız. Seyirci de bu bilinçli kurbanlardan hoşlanmış olacak ki Çığlık 3 filmlik bir seri halini aldı.

Yeni filmde de pek çok isim yerini koruyor. Senarist Kevin Williamson ve yönetmen Wes Craven’in yanı sıra Neve Campbell, Courteney Cox ve David Arquette eski seriden aramızda kalanlar.

Seri yeni olunca yeni isimlerinde kadroya dahil olması kaçınılmaz. Çığlık 4 de karşımıza çıkan isimlerden bazıları, Heroes dizisinden tanıdığımız Hayden Panettiere, Emma Roberts, Adam Brody, Anthony Aderson ve Roc Culkin…

Serinin son ayağının konusu ise; Sidney Prescott’un yaşadıklarını kitap haline getirdikten sonra eski kasabası olan Woodsboro’ya geri dönmesiyle başlıyor. Şerif Deweye ve Gale Weathers ile tekrar görüşen Sidney, hayaletsurat cinayetlerinin yeniden başlamasına neden olur. Yeni kurbanlarla birlikte artık onlarda birer hedef halindedir.




Bunları İncelediniz mi?

django_2
“Genç ölmek için fazla yaşlıyım.” - Django Unchained

Filmin kadrosunu gördüğüm zaman izleyip izlememek konusunda kararsız kalmış ve bir süreliğine ertelemiştim. Bu düşünceye sahip olmamdaki en büyük etken ise; günümüzde yapımcıların, yönetmenlerin zengin kadro ile yola çıkıp izleyicinin … Devamını oku..

”Ve onlar kendi saflarını yüceltmek için yeryüzüne indiler” Borgman

Bu haftanın kara mizaha da göndermeler sunan gerilim filmi olarak tanımlayabileceğimiz ”Borgman” ülkemizde ”Bela” adıyla vizyona girdi. 2013 yılında oldukça uzun bir aradan sonra Cannes Film Festivali’nde temsil edilen ilk … Devamını oku..

fiftyfifty
Ya yaşama şansınız yüzde 50 olsaydı? - 50 / 50

Her gün ya da 2 günde 1 film izleyeyim diye bir düşünceye kendimi inandırıyorum ama olmuyor. Bu yabancı diziler yüzünden film keyfim bile yarıda kaldı. Haftada 1 ya da 2 … Devamını oku..

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress